илюстрация Булфото35-годишна варненка е предадена на съд с две обвинения

...
илюстрация Булфото35-годишна варненка е предадена на съд с две обвинения
Коментари Харесай

Наркоманка окраде свой познат във Варна два пъти, от банката му пратиха SMS-и за изтеглените пари

илюстрация Булфото

35-годишна варненка е предадена на съд с две обвинявания от Окръжната прокуратура във Варна – за потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляра, осъществено като продължавано действие, и за кражба на пари. 

На 23 декември 2017 година подсъдимата Е. П. посетила дома на собствен прочут от детството си. Използвала отсъствието му и съумяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. На потегляне от вкъщи на възрастния мъж 35-годишната Е.П. поискала дребни пари за рейс. Домакинът й дал 2 – 3 лв. на монети.
Час по-късно пострадалият получил известие от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лв.. Мъжът ревизирал в портфейла си и открил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно още веднъж бил известен посредством SMS от кредитната институция, че е осъществено изтегляне на 400 лв. от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за непозволеното изтегляне. 

След среднощ на 29 декември м. година подсъдимата още веднъж отишла в дома на своя прочут. Той я пуснал единствено в коридора на жилището си, като й обяснил, че няма работа в дома му. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал назад в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, ревизирал портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така открил неналичието му. В него имало 30 лв., персонална карта и удостоверение за ръководство на МПС. Портфейла пострадалият разкрил върху пощенските кутии, само че без парите, и подал тъжба в полицията. 
Подсъдимата е подвластна от хероин и амфетамини. Назначените по делото експертизи демонстрират, че все пак тя е разбирала вярно обстоятелствата и е можела да управлява постъпките си. Предстои делото против Е.П. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР