илюстрация: Булфото, архивМестни жители бяха евакуирани от домовете си.Лозови масиви

...
илюстрация: Булфото, архивМестни жители бяха евакуирани от домовете си.Лозови масиви
Коментари Харесай

Придошлите води, които предизвикаха наводнения в Югозападна Франция, започнаха да се оттеглят

илюстрация: Булфото, списък

Местни поданици бяха евакуирани от домовете си.

Лозови масиви и овощни градини се трансфораха в езера, а по улиците на градчетата се движеха избавителни лодки.

Но в останалите региони на страната продължиха да се повишават, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Асошиейтед прес.  В района на Париж река Сена прелива от коритото си за пети следващ ден. Река Марна в Източна Франция наводни няколко града, в това число Лани сюр Марн.

В западния град Сент, северно от Бордо, река Шарант заля десетки улици и домове и се чака, че равнището й ще продължи да се повишава.

Кметът Брюно Драпрон прикани управляващите да разгласят бедствено състояние, което би улеснило приемането на помощ и изплащането на застраховки.

Като защитна мярка, 95-те лишени от независимост в строения през 19 в. затвор в Сент през вчерашния ден бяха евакуирани и настанени в други места за излежаване на санкции.

Десетки локални поданици бяха евакуирани от домовете си, а други 2000 също може да бъдат изведени от къщите си, в случай че водата продължи да се повишава, написа на уеб страницата на кметството.

Местните управляващи трансфораха хотел в център за настаняване. Хора намират заслон и в историческо абатство, където има културен център, заяви районната радиостанция Франс бльо.

По на юг водата се отдръпна, след най-тежкия разлив за 40 години на река Гарона, преляла сред Бордо и Тулуза.

Лозови масиви и овощни градини се трансфораха в езера, а по улиците на градчетата се движеха избавителни лодки.

Френският министър председател Жан Кастекс посети потърпевшия от наводняване град Марманд в района и даде обещание взаимност от страната, за всички, които са потърпевши.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР