илюстрации и видео: bsezcluster.orgИзграждането на втори мост над Варненското езеро

...
илюстрации и видео: bsezcluster.orgИзграждането на втори мост над Варненското езеро
Коментари Харесай

Впечатляващ проект: Ето как може да изглежда вторият Аспарухов мост във Варна! Парите се чакат от ЕС

илюстрации и видео: bsezcluster.org

Изграждането на втори мост над Варненското езеро може да бъде осъществено с безплатно европейско финансиране до 85 %. За задачата до края на актуалната година планът би трябвало да бъде заложен за идващия програмен интервал 2020-2027 година В противоположен случай оборудването няма по какъв начин да бъде построено преди 2032 година, съобщи в изявление за Дарик доктор инж. Дойчин Ников от инициативния комитет за втори мост " Клъстер Черноморска Икономическа Зона ".

От организацията оферират два идейни плана за трасе на оборудването – до село Казашко или до ромското гето „ Максуда ”. 

„ Проектите бяха показани в Брюксел и получихме удостоверение, че са възможни за европейско финансиране. Подобен план в Хърватия е получил 85 % безплатно финансиране. За идващия програмен интервал България може да получи 8 милиарда евро по оперативни стратегии. Гледайки опита от предишните интервали, остават сред 3-4 милиарда евро неусвоени пари. Така че пари има ”, изясни Ников. 



За да има късмет планът да получи европейски пари, до края на годината би трябвало да бъде решен въпросът за трасето на новото оборудване. Неговата височина ще зависи от мястото на планувания за създаване дълбоководен терминал, чието местонахождение би трябвало да бъде несъмнено преди този момент.   



Строителството на мост с височина 59 метра от равнището на водата, който да излиза на „ Максуда ”, ще коства към 690 млн. евро и ще отнеме 6-7 години, демонстрират плановете на инициативния комитет. Оттам оферират при проектирането да бъде заложена опция за второ равнище, за чието създаване към този момент има деклариран инвеститорски интерес. То би могло да поеме директния трафик през Варна, а другото да се употребява от пътуващите от и към „ Аспарухово ”. Преминаването няма да бъде платено, а вложителят ще възвърне вложенията си посредством други форми. 

„ Проблемът за мост при село Казашко е, че той е привързан с автомагистрала „ Черно море ”, а нейното създаване не е планувано до 2025 година ”, разяснява втория вид за трасе Ников. „ Въпросът не е дали през днешния ден ни би трябвало втори мост, а дали до 2032 година ще ни би трябвало. Кой може да подсигурява, че до тогава остарелият Аспарухов мост няма да изчерпи потенциала си. Какво вършим, в случай че го изчерпи по-рано, откакто не сме възнамерявали построяването ”, добави още Дойчин Ников.  



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР