Иля Сорокин направи личен рекорд в кариерата си с 44

...
Иля Сорокин направи личен рекорд в кариерата си с 44
Коментари Харесай

Сорокин направи рекорден брой спасявания при победа на НЙ Айлъндърс в Монреал

Иля Сорокин направи персонален връх в кариерата си с 44 спасявания при успеха на НЙ Айлъндърс с 3:0 като посетител против Монреал в мач от НХЛ. Вратарят изравни и клубния връх по мачове без позволен гол с общо седем от началото на сезона.

Преди началото на дуела Хабс уважиха паметта на легендата на Айлъндърс и роден в Монреал - Майк Боси, който умря на 65-годишна възраст в четвъртък.

Кари Прайс дебютира за този сезон на вратата на Монреал и спря 17 удара, допускайки голове против Зак Паризи и Ноа Добсън в границите на 1:44 минути в последната част. Брок Нелсън пък наниза последната шайба на празна мрежа и по този начин Айлъндърс завоюваха за 35-и път през сезона. Те обаче изостават на 13 точки от Вашингтон малко преди началото на плейофите.

Прайс игра за първи път от мач номер 5 във финалите за Купа "Стенли " през 2021. Той прекара месеци във възобновяване от травма в коляното и интервенция.

Сорокин пък записа десети шътаут в кариерата си и изравни връх на Чико Реш от 1975/1976. Същото достижение записа и Семьон Варламов през предходната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР