Илон Мъскизлъгал, като обяснил, че“осигурил“финансиране с целда направи Tesla частна,

...
Илон Мъскизлъгал, като обяснил, че“осигурил“финансиране с целда направи Tesla частна,
Коментари Харесай

Съдът: „Лъжите“ на Мъск за Tesla струват милиони на инвеститорите

Илон Мъскизлъгал, като обяснил, че “осигурил “финансиране с целда направи Tesla частна, споделяадвокат на вложители пред съда, представен от Sky News.

След като основният изпълнителен шеф на компанията осведоми в Туитърза новите си целипрез 2018 година, той получи поддръжката на вложителите, което докара до спад на акциите, аслед това до скок.

Три седмици по-късно се отхвърли от проектите си.

Инвеститори от своя страна взеха решение да потвърдят, чеМъск е направил подправени или заблуждаващи изявления, които са им навредили, и те са понесли загуби през този интервал.

Процесът за машинация стартира в Сан Франциско във вторник с избор на правосъдни заседатели. Той ще продължи три седмици, а Мъск е в листата на очевидците.

Адвокат на Мъск обаче твърди в съда, че милиардерът просто е употребявал „ неверни думи “, когато е туитнал за проектите си. „ Реално той е бил „ сериозен “, когато е декларирал своята концепция, само че се е сблъскал с опозицията на акционерите. “

Жури от девет души ще има за задача да реши дали туитовете на Мъск са повлияли на вложителите, дали той е работил умишлено и дали би трябвало да бъдат присъдени компенсации.

Процесът ще бъде обновен в петък с експертен очевидец, като може да се наложи самият Мъск също да направи изявление.

Съдията от своя страна отхвърли настояването на Мъск делото да бъде преместено в Тексас предходната седмица, като милиардерът изрази угриженост, че евентуалните правосъдни заседатели в Калифорния ще бъдат предубедени против него.

Освен Мъск, са упрекнати и Теслакато юридическо лице, и членовете на административния съвет на компанията.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР