Илон Мъске е Човек на годината според списание Time. Този

...
Илон Мъске е Човек на годината според списание Time. Този
Коментари Харесай

Илон Мъск е Човек на годината според списание Time

Илон Мъске е " Човек на годината " съгласно списание Time. " Този човек има изключително огромно въздействие върху живота на Земята и в вероятност, е допустимо, и на живота отвън рамките й ". От рецесията с изменението на климата, която заплашва самото битие на индивида, от казуса с неравенствата до новите граници на света - никой не въплъщава в себе си тематиките на тази година по-добре, в сравнение с индивидът на 2021 година - Илон Мъск ", е оповестил Фелзентал. Той прибавя още, че въздействието на Мъск върху човечеството не се  ограничива единствено в границите на 2021 година.

Практически Илон Мъск е прочут поради неговото навсякъде наличие във всички сфери на живота на американското общество. „ Той има галактическа компания, която господства на пазара за изстрелване на ракети, той има автомобилна компания, която господства на пазара за електрически коли, той има 65 млн. почитатели в Twitter, които той развлича със своите странни смешки ", споделя сътрудничката на списанието Моли Бол. Освен това с едно свое известие в обществените мрежи Мъск може да повлияе на пазара на скъпи бумаги или на цената на криптовалутите. " През тази година той изяви себе си в целия си искра ", е заключението на Моли Бол.

" Целта на Илон Мъск е да засели индивида на другите планети. Неговият план SpaceX съобщи съществуването си по-силно, в сравнение с всяка друга частна галактическа компания в света ", разяснява журналистът от Time Джефри Клугер. Друг помощник на списанието - Джон Саймонс, отбелязва, че Мъск не е единствено общоприет шеф, само че и максимален акционер в компанията " Тесла ", която през днешния ден е една от най-скъпите в Съединени американски щати.

" Аз се удивлявам на всеки, който носи изгоди на човечеството, без значение от това дали е в областта на развлеченията или на технологиите. Аз почитам всеки, който се занимава с потребни за близките планове ", е дал отговор самият Мъск на въпрос, кой от неговите съвременници провокира неговото удивление.

Още от 1927 година през декември редакциятя на списание  Time афишира своя   " Човек на годината ". Неговата снимка се разгласява на корицата на списанието. Конкретни критерии за предоставяне на това звание няма: смята се, че то се получава от този, който в границите на годината оказва най-голямо въздействие върху обществото, без значение дали то е положително или отрицателно.

" Човек на годината " се избира от публицистичната гилдия след прелиминарен асортимент на претендентите и полемика, в която сътрудниците на списанието изричат своето мнение.

През 2020 година купата " Човек на годината " получиха президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР