Илон Мъск заяви в социалната мрежа Twitter, че другата социална

...
Илон Мъск заяви в социалната мрежа Twitter, че другата социална
Коментари Харесай

Илон Мъск написа в Twitter, че „Facebook не струва“

Илон Мъск съобщи в обществената мрежа Twitter, че другата обществена мрежа, Фейсбук, не коства ( “Facebook sucks ”), пише Daily Mail.

Публикацията му е в отговор на Джером Песенти, който дава отговор за изкуствения разсъдък във Фейсбук. По-рано той разкритикува предизвестията на милиардера за заплахите от изкуствения общ разсъдък (AGI).

“Вярвам, че доста хора от общността биха желали това да се каже обществено ”, написа Песенти в Twitter. „ Мъск няма визия защо приказва, когато приказва за изкуствен интелект (AI). Няма такова нещо като AGI “, добави той. ”

Изявленията следват репортаж на CNBC, в това число изявленията с откриватели на AI, които смятат мненията на Мъск за „ несъответствуващи “.

Иначе това не е първият път, в който притежателят на SpaceX и Tesla показва злост към Фейсбук. През февруари той се изрече против компанията, като прикани потребителите да изтрият своите сметки.

Той популяризира хаштага #DeleteFacebook, също като английския комедиант Саша Барън Коен, който е критик на Фейсбук.

Преди месеци Барън Коен туитира: „ Не разрешаваме на 1 човек да управлява водата за 2,5 милиарда души. Не разрешаваме на 1 човек да управлява електричеството за 2,5 милиарда души. Защо разрешаваме на 1 човек да управлява информацията за 2,5 милиарда души? “

Илон Мъск, въпреки и удивен от изкуствения разсъдък, от дълго време приказва за заплахите, които технологията може да докара за човешката раса.

Източник: Daily Mail / Gospodari

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР