Илон Мъск заяви, че помага в борбата с намаляването на

...
Илон Мъск заяви, че помага в борбата с намаляването на
Коментари Харесай

Мъск: Правя всичко възможно за прираста на населението

Илон Мъск съобщи, че оказва помощ в битката с намаляването на раждаемостта, откакто стана ясно само че, че предходната година е станал татко на близнаци от изпълнителен шеф на една от своите компании.

" Правя всичко допустимо, с цел да оказа помощ на рецесията с незадоволителното население ", написа в Туитър милиардерът и софтуерен бизнесмен, който е татко на 10 деца.

" Сриващата се раждаемост е най-голямата заплаха, пред която е изправена цивилизацията ", добави Мъск.

Той разгласява още един туит, който гласи: " Надявам се да имате огромни фамилии и поздравления за тези, които към този момент имат! "

Коментарите се появиха ден откакто онлайн изданието Insider заяви, че Мъск има близнаци от 36-годишната канадка Шивон Зилис, изпълнителен шеф в Neuralink, компанията на Мъск, която създава мозъчни импланти.

Тя е работила и в други компании на Мъск, в това число OpenAI и производителя на електрически коли Tesla, твърди Insider.

През април Зилис и Мъск са подали молба в тексаски съд децата да " носят семейството на татко си и да съдържат семейството на майка си като част от второто си име ", заяви Insider, базирайки се на правосъдни документи, получени от изданието.

Молбата им е била задоволена през май, твърди уеб сайтът.

Бебетата, които съгласно Insider са родени през ноември, са се появили на бял свят единствено няколко седмици преди 51-годишният Мъск и музикалната изпълнителка Граймс да се снабдят с второ дете посредством сурогатна майка.

Те кръстиха детето Екса Дарк Сидерел Мъск - макар че родителите ще я назовават най-вече И.

Общо шефът на Tesla и SpaceX е станал татко на 10 деца, едно от които е умряло скоро след раждането.

През май Мъск разгласява в Туитър графика от Уолстрийт Джърнъл, която демонстрира, че междинният брой деца, които една жена в Съединени американски щати има през живота си, е намалял от над 3,5 през 1960 година до малко над 1,5 през 2021 година

Той означи, че това е под равнището от 2,1, което е належащо на едно потомство, с цел да се самозамени. " Раждаемостта в Съединени американски щати е под мин. устойчиви равнища от ~50-те години ", написа Мъск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР