Илон Мъск заяви, че Apple е спряла по-голямата част от

...
Илон Мъск заяви, че Apple е спряла по-голямата част от
Коментари Харесай

И Apple спря да рекламира в „Туитър“

Илон Мъск съобщи, че Apple е спряла по-голямата част от рекламите си в Twitter и упрекна компанията, че заплашва да отстрани обществената мрежа от своя магазин за приложения.

Скандалът идва в миг, когато доста компании стопираха разноските си за Twitter на фона на опасения по отношение на проектите на Мъск за модериране на наличието в обществената мрежа. Apple не е дала отговор на настояванията за коментар от страна на Би Би Си. Мъск съобщи, че Twitter е отбелязал „ голям “ спад в приходите, обвинявайки деятелите, че оказват напън върху рекламодателите.

В поредност от туитове в понеделник той упрекна Apple в „ цензура “ и разкритикува политиките ѝ, в това число таксата, която постанова върху покупките, направени в нейния магазин за приложения.

„ Apple в по-голямата си част е спряла рекламата в Twitter. Нима те ненавиждат свободата на словото в Америка? “ – разяснява предприемачът в обществената мрежа.

И Apple спря да популяризира в " Туитър " Илон Мъск (Снимка: Daniel Oberhaus, wikipedia commons)

Припомняме, че преди дни компании като General Motors, Volkswagen, Carlsberg и General Mills публично оповестиха, че ще се въздържат от реклама в Twitter, цитирайки опасенията към новите правила за модерирането в платформата. По-рано се отхвърлиха от реклама в обществената мрежа и Pfizer, Audi, Mondelez и френската група L’Oreal SA.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР