Илон Мъск вече е поел контрола на Туитър (Twitter), часове

...
Илон Мъск вече е поел контрола на Туитър (Twitter), часове
Коментари Харесай

Птицата е на свобода: Мъск пое контрола над Туитър

Илон Мъск към този момент е поел контрола на " Туитър " (Twitter), часове преди избрания от съда краен период за това, оповестяват американски медии.

" Вашингтон Поуст " и CNBC написаха, че Мъск е завършил договорката за пазаруване на обществената мрежа. Съобщава се също, че милиардерът е уволнил топ мениджъри в " Туитър ".

Уволнените са основния изпълнителен шеф Параг Агравал, както и основния финансов шеф на компанията и ръководителя на правната политика, доверието и сигурността Нед Сигал.

Самият Мъск разяснява новината за закупуването на " Туитър " с фразата " птицата е на независимост ". Той разгласява съответната обява на страницата си в едноименната обществена мрежа. " Птицата е свободна ", написа предприемачът, реагирайки по този метод на сключването на договорката. Логото на " Туитър " включва птица.

По информация на медиите Mъск е поел контрола късно в четвъртък локално време. Той имаше период до петък да завърши договорката за 44 милиарда $ или да се изправи против компанията в съда.

През април " Туитър " одобри предлагането на Мъск я придобие, само че не след дълго той изрази подозрение за желанията си с обвинявания против компанията, че не е разкрила изцяло броя на спам и подправени профили в обществената мрежа.

Когато Мъск разгласи, че се отхвърля от договорката, " Туитър " заведе дело. По-рано този месец Мъск разгласи, че е си е трансформирал решението и ще завърши покупката в случай че делото бъде прекъснато, само че от обществената мрежа избраха да оставят на съда да вземе решение.

Съдът сложи период за покупката, който бе изпълнен.

Самият Мъск написа в " Туитър ", че е го е купил " тъй като е
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР