Илон Мъск върна титлата си на най-богатия човек в света,

...
Илон Мъск върна титлата си на най-богатия човек в света,
Коментари Харесай

Илон Мъск си върна титлата на най-богатия човек в света

Илон Мъск върна купата си на най-богатия човек в света, измествайки шефа на колоса за първокласни артикули LVMH Бернар Арно от първото място.

Неговото чисто положение е повишено с 55,3 милиарда $ от януари до 192 милиарда $ след повишаване на цената на неговата компания за електрически коли Tesla.

България също има свои представители

Състоянието на Арно е намаляло с 24,5 милиарда $ до 187 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, написа Би Би Си.

След него се подреждат Джеф Безос и Бил Гейтс на трета и четвърта позиция.

74-годишният Арно изпревари 51-годишния Мъск в листата на богатите през декември, когато акциите на LVMH скочиха, защото търсенето на първокласни артикули се увеличи.

В същото време акциите на Tesla - компанията, от която Мъск изкарва по-голямата част от благосъстоянието си - паднаха внезапно на фона на опасенията, че придобиването на обществената медийна платформа Twitter се отразява на управлението му.

Само Джеф Безос е по-богат от притежателя на " СпейсЕкс "

Акциите на Tesla обаче се покачиха с съвсем 92% от началото на тази година, защото вложителите се успокоиха и Мъск разгласи промяната си като основен изпълнителен шеф на Twitter.

Посещението му в Китай тази седмица, с цел да разиска Tesla, също провокира неспокойствие, до момента в който автомобилната компания се възползва от повишаването на интереса към изкуствения разсъдък.

За разлика от това, LVMH, която има марки като Louis Vuitton и Christian Dior, е тръгнала надолу.

След като доближиха рекорден връх през април, акциите му паднаха внезапно и от началото на годината са надолу с 16%.

Бернар Арно, който е съосновател на колоса за първокласни артикули през 1987 година, има мажоритарен дял в бизнеса, който е един от най-големите в Европа.

Иска да лекува парализа и слепота

През януари французинът назначи щерка си Делфин Арно, която е на 47 години, за началник на своята фешън къща Dior като част от измененията в LVMH.

И петте деца на Арно заемат управителни позиции в марки в групата.

Според Bloomberg създателят на Amazon Джеф Безос е третият най-богат човек в света със положение от 146 милиарда $. Бил Гейтс, който е съосновател на Microsoft, има $126 милиарда

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР