Илон Мъск ще се сблъска с критично предизвикателство по време

...
Илон Мъск ще се сблъска с критично предизвикателство по време
Коментари Харесай

Предизвикателството на Илон Мъск: Бъдете пред конкуренцията

Илон Мъск ще се сблъска с сериозно предизвикателство по време на Деня на вложителя на „ Tesla “ на 1 март: Убеждаване на вложителите, че макар че противниците настигат, пионерът на електрическите транспортни средства може да направи още един скок напред, с цел да усили преднината си, написа „ Агенция Ройтерс “.

„ Tesla Inc “ беше номер едно  производител на електрически автомобили в света през 2022 година, само че китайският „ BYD “ и други фабрики бързо съкратяват дистанцията, съгласно разбор на „ Ройтерс “ на световни и районни данни за продажби на електрически автомобили , предоставени от „ EV-томове.com “.

Всъщност „ BYD “ задмина „ Tesla “ по продажби на „ EV “ предходната година в Азиатско-тихоокеанския район, до момента в който „ Volkswagen Group “ е водач в „ EV “ в Европа от 2020 година

Докато „ Tesla “ понижи преднината на „ Volkswagen “ /VW/ в Европа, американският авто производител отстъпи позицията си в Азиатско-Тихоокеанския район, както и на вътрешния си пазар, защото конкуренцията загрява.

Най-значимите провокации пред „ Tesla “ идват от одобрени автомобилни производители и група китайски производители на електрически автомобили. Няколко започващи компании за електрически автомобили в Съединени американски щати, които се надяваха да се качат на „ Tesla “, се борят, в това число производителят на първокласни електрически автомобили „ Lucid “ , чиито акции се сринаха с 16% в четвъртък след разочароващи продажби и финансови резултати.

През идващите две години противници, в това число „ General Motors Co “, „ Ford Motor Co “, „ Mercedes-Benz “, „ Hyundai Motor “ и VW, ще пуснат голям брой нови електрически транспортни средства , от „ Chevrolet “ на цена под 30 000 $ до първокласни седани и SUV коли над 100 000 $.

В сряда „ Mercedes “ употребява Силиконовата котловина като декор за обширна презентация за това по какъв начин моделите им от близкото бъдеще ще потопят притежателите си в богати потоци от развлечение и продуктивно наличие, доставено посредством „ хиперекрани “ , които се простират през арматурното табло и вършат правоъгълното екраните в „ Tesla “ наподобяват необичайно. Ръководителите също подчертаха, че единствено „ Mercedes “ има усъвършенствана, отчасти автоматизирана система за шофиране от равнище 3, утвърдена за потребление в Германия, с очакващо утвърждение в Калифорния .

В Китай „ Tesla “ трябваше да понижи цените на своите най-продавани модели под възходящ напън от локални китайски производители, в това число „ BYD “, марката „ Zeekr “ на „ Geely Automobile “ и „ Nio “. Китайските производители на електрически автомобили могат да получат още един подтик , в случай че китайският производител на акумулатори „ CATL “ извърши проектите си да понижи доста батериите , употребявани в техните транспортни средства.

Светият Граал

Мъск съобщи, че ще употребява събитието на 1 март, с цел да очертае своя „ Главен проект част 3 “ за „ Tesla “ . През съвсем седемте години, откогато Мъск разгласява своя „ Главен проект Part Deux “ през юли 2016 година, „ Tesla “ изпревари одобрени производители на коли и започващи компании за електрически автомобили в множеството значими области на дизайна на електрически транспортни средства, цифровите функционалности и производството . Автомобилите на „ Tesla “ предлагаха функционалности, като да вземем за пример опцията за навигиране до място за паркиране или издаване на груби звуци, които липсваха на други транспортни средства. Новата по това време отвесно интегрирана машина за произвеждане на акумулатори и транспортни средства на „ Tesla “ оказа помощ за постигането на по-високи маржове на облага от множеството одобрени производители на коли – даже когато по-големите съперници изгубиха пари от своите електрически автомобили .

Бързо напред до през днешния ден и автоматизираното шофиране „ Full Self Driving Beta “ на „ Tesla “ към момента се класифицира от компанията и федералните регулатори като система за подкрепяне на лидера „ Ниво 2 “, която изисква водачът да бъде подготвен да поеме контрола когато и да е. Такива системи са постоянно срещани в промишлеността.

По-рано този месец „ Tesla “ беше принудена от федералните регулатори да преразгледа своя FSD програмен продукт според заповед за евакуиране.

„ Tesla “ откри огромна преднина пред съперниците си в индустриалните технологии – област, в която се бореше, когато Мъск показа последната част от своя „ Главен проект “. А в този момент съперниците копират индустриалната технология на компанията , купувайки част от същото съоръжение, което „ Tesla “ употребява. IDRA, италианската компания, която построява големи преси за оформяне на огромни монолитни отливки, които са градивните детайли на транспортните средства на „ Tesla “, сподели, че в този момент получава поръчки от други автомобилни производители.

Мъск е споделил на вложителите, че „ Tesla “ може да резервира водачеството си в разноските за произвеждане на електрически автомобили. Компанията е дала обещание на вложителите , че на 1 март „ ще могат да видят нашата най-модерна индустриална линия в Остин, Тексас. През януари пред анализатори Мъск изясни:

„ Производствената технология ще бъде нашата най-важна дълготрайна мощ . “

Запитан дали „ Tesla “ може да завоюва пари от транспортно средство, което се продава в Съединените щати за 25 000 до 30 000 $ – Светия Граал на EV промишлеността – Мъск беше срамежлив. Той акцентира:

„ Вероятно бих задал същия въпрос . Но ние ще се захванем с бъдещи известия. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР