Илон Мъск разпусна борда на директорите на Twitter, бетонирайки контрола

...
Илон Мъск разпусна борда на директорите на Twitter, бетонирайки контрола
Коментари Харесай

Мъск разпусна борда на директорите на Twitter

Илон Мъск разпусна борда на шефовете на Twitter, бетонирайки контрола си върху обществената мрежа, написа Би Би Си, базирайки се на документи до Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC).

Мултимилиардерът ще бъде основен изпълнителен шеф на компанията, откакто предходната седмица завърши придобиването й, поставяйки завършек на няколко месеца на неустановеност по отношение на бъдещето на договорката за 44 милиарда $.

Мъск внася бързи промени в платформата, която се употребява от политици и публицисти по целия свят. Реформите, които той обмисля, включват промени в метода, по който Twitter ревизира сметки, както и съкращения на работни места.

„ Вашингтон пост “ заяви, че сега се разисква първи кръг от съкращения, които могат да обиден 25% от личния състав на компанията.

Twitter не е дал отговор на искане за коментар от Би Би Си по отношение на тази информация.

Досегашното управление на компанията към този момент бе отстранено, като на негово място се чака Мъск да притегли свои съдружници. Сред тях е софтуерният вложител Джейсън Калаканис, който смени биографията си в Twitter на „ chief meme officer “.

Той стартира тематика в Twitter, с цел да изиска отзиви на консуматори по редица тематики - от реклама до видео.

Калаканис също попита какъв брой биха платили хората, с цел да получат верификация, като това става на фона на известията, че Twitter може да таксува хората с 20 $ на месец, с цел да запазят сините отметки, които демонстрират доказани сметки.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси е трансферирал целия си дял от 18 милиона акции, който се правят оценка на съвсем 978 милиона $ при цена за изкупуване от 54,20 $, в новата частна компания на Мъск, излиза наяве от декларация до SEC.

Дорси, който напусна борда на Twitter през май, поддържа покупката на компанията от Мъск.

Мъск, който също управлява производителя на електрически коли Tesla, промени биографията в профила си в уеб страницата на обществените медии на „ Chief Twit “ след поглъщането. Оттогава е обновен до „ Оператор на гореща линия за тъжби в Twitter “.

Сега той е едноличен шеф на Twitter, сподели различен документ от понеделник.

Деветте отстранени шефове включват някогашния ръководител на борда Брет Тейлър и някогашния основен изпълнителен шеф Параг Агравал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР