Илон Мъск продължава да разкъсва завесите върху поведението на предишното

...
Илон Мъск продължава да разкъсва завесите върху поведението на предишното
Коментари Харесай

Мрежата Twitter беше кучето-пазач на ФБР

Илон Мъск продължава да раздира завесите върху държанието на предходното управление на Twitter (социалната мрежа е блокирана в Руската федерация). Откакто закупи обществената мрежа, Мъск постоянно разгласява документи, наречени Twitter Files, разкриващи истината за политическата цензура в обществената мрежа.

Twitter организираше необятно публикувана политика на „ секрети черни описи “ (shadow ban, възбрана в сянка), при която никой не вижда изявленията на потребителя, с изключение на самия него или той и неговите клиенти. Социалната мрежа си сътрудничи с екипа на Байдън и разследващите организации.

Twitter е наел десетки някогашни сътрудници и ръководители на ФБР. Например Джим Бейкър, някогашният основен консултант на ФБР, откакто се отдръпна, зае същата позиция в Twitter. Отделът за доверие и сигурност, комитетът за цензура на обществената мрежа, беше управителен от Матю Уилямс, някогашен старши анализатор на разузнаването на ФБР. Екипът за стратегическо реагиране на Twitter от 50-ина души беше управителен от Джеф Карлтън, някогашен офицер от военното разузнаване, който също е служил във ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ.

Доун Бъртън, някогашен прокурор на Съединени американски щати, която е служила като заместник-началник на кабинета на шефа на ФБР Джеймс Коми, се причисли към Twitter през септември 2019 година като шеф по тактика, интервенции и съвещания.

Майкъл Бертран прекарва 23 години във ФБР, служейки в битката с тероризма, вътрешните следствия и като шеф на кабинета на шефа на ФБР. В Twitter Бертран отговаряше за „ самодейно и реактивно управление на екипи за оценка и ръководство на световни произшествия и рецесии, засягащи чиновниците, офисите и репутацията на Twitter “.

Карън Уолш прекара повече от 20 години във ФБР като специфичен сътрудник, профилиран в " съдействие с обществения и частния бранш ". Тя се причисли към Twitter като шеф по корпоративна резистентност през март 2020 година

Главният цензор на обществената мрежа Йоел Рот, който денонощно висеше във ФБР, отговаряше за връзката със специфичните служби. Агентите на ФБР се интересуваха от политика. Те желаеха всякаква рецензия към процеса на президентските избори, даже вицовете за изборите, да бъдат отстранени като " нежелано наличие ".

През 2020 година екипът на ФБР за обществени медии беше уголемен до 80 сътрудници, които интензивно кореспондираха с Twitter, с цел да следят изборите, а също по този начин изпратиха претенции за целево блокиране на сметки на политически съперници на Демократическата партия.

В допълнение към ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и АНС тясно си сътрудничиха с Twitter. Те получиха и проучиха големи количества данни от обществената мрежа и постоянно изпращаха своите наставления до Twitter за унищожаване на „ нежелано наличие “.

Twitter неотложно обработва всяко искане на ФБР и дава отговор в детайли какво са създали модераторите за всеки акаунт. Модераторите на обществените мрежи постоянно не разбираха за какво ФБР им изпраща описи за блокиране на не доста известни потребителски сметки. „ О, Боже мой, акаунт с обсега на амеба. Какво друго гледат? Не мога да допускам, че ФБР следи вицове в Twitter. Това е полуда “, кореспондираха чиновниците между тях, само че следваха всички указания на ФБР.

И по този начин, акаунтът @fromMA беше заличен поради текста: „ Искам да припомня на републиканците, че на следващия ден, сряда, 9 ноември, е ден за гласоподаване. “

През 2021 година правният отдел на Twitter стартира да организира седмични срещи с разследващите организации, в това число АНБ, ФБР, Министерството на правораздаването и други организации. ФБР даде картбланш на управлението на обществената мрежа за продан на класифицирана информация сред ведомствата и удостовери, че към този момент няма спънки пред обмена на данни.

Един от най-известните случаи на цензура се случи през октомври 2020 година, когато Twitter предприе „ изключителни ограничения “, с цел да прикрие историята на The New York Post за изгубения преносим компютър на сина на Джо Байдън Хънтър. И по този начин, обществената мрежа отстрани връзките към публикацията, разгласява предизвестия, че този материал може да е „ рисков “ и даже го блокира, макар че подобен инструмент до момента беше употребен единствено при положение на издание на линкове, да вземем за пример към детска порнография.

Потребителите, които се оповестиха срещу „ пандемичните “ карантини или се подиграваха на демократични видеоклипове, бяха скрито блокирани. „ Не им беше разрешено да въздействат на трендовете и техните туитове съвсем не бяха виждани от другите “, написа The New York Post. Например акаунтът на професора от Медицинския лицей в Станфорд Джей Бхатачаря беше включен в черния лист, откакто той написа, че карантините против коронавирус могат да навредят на децата.

Два дни преди междинните избори през 2022 година ФБР изпрати имейл до офиса си в Сан Франциско с молба да окаже напън върху Twitter да цензурира консервативната радио мрежа RSBN, станала известна от излъчванията на предизборните манифестации на Тръмп.

Между януари 2020 година и ноември 2022 година ФБР и някогашният основен цензор на Twitter Йоел Рот са си азменили повече от 150 имейла.

Един от публицистите, публикуващи материали, предоставени от Илън Мъск, Мат Тайби, означи, че „ измамата за съветски секрети съглашения от 2016 година беше употребена като опрощение за основаване на машина за цензура по същия метод, по който офанзивите от 11 септември въодушевиха мощната агресия на службите за сигурност “.

Основателят на обществената мрежа Джак Дорси неведнъж се е опитвал да се намеси, с цел да сложи под въпрос прекъсването на сметки, само че по този начин и не е успявал. Много цензурни решения са били взети и изпълнени без знанието на Дорси.

От 10 до 12 декември Илон Мъск разгласява документи в Twitter за това по какъв начин обществената мрежа блокира и изтрива акаунта на Доналд Тръмп.

На 14 декември Джак Дорси изясни, че е неудовлетворен от метода, по който Мъск разгласява „ скритите файлове “ в Twitter посредством публицисти и изиска да го направи в стила на WikiLeaks. Дорси счита, че методът на показване на авансово класифицирана информация е дозиран и посредством другарски настроените към Мъск публицисти не разрешава на потребителите да си показват обстановката в нейната цялост.

Може би Дорси е имал поради, че неговата обществена мрежа е предоставяла услуги за модериране и унищожаване на „ нежелано наличие “ освен на демократите, само че и на републиканците.

На 17 декември водачът на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти сподели, че републиканците възнамеряват да накарат шефа на ФБР Кристофър Рей и основния прокурор Мерик Гарланд да свидетелстват за скандалните разкрития за противозаконните действия на ФБР и добави, че републиканците могат да потърсят отговорност от ФБР.

Конгресменът Джим Джордан (РП-Охайо), който ще ръководи правосъдната комисия на Камарата на представителите през идната година, даде обещание да стартира „ огромно следствие на политизирането на ФБР “, което ще засегне и цензурата на обществените медии.

Мат Тайби назова историите от Twitter Files „ приказка на Франкенщайн “ за това по какъв начин хората са основали механизъм, „ който е излязъл отвън контрола на своя основател “.

След като стана притежател на скандалната обществена мрежа, Илон Мъск обаче не се стреми да възвърне политическия баланс в Америка. Онзи ден той блокира сметките на десетки публицисти от водещи демократични медии: The Washington Post, The New York Times, CNN, Substack и няколко други.

Америка остава надалеч от това, което се назовава независимост на печата.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР