Илон Мъск продължава да привлича грешния тип внимание към себе

...
Илон Мъск продължава да привлича грешния тип внимание към себе
Коментари Харесай

Самоунищожението на Мъск - епизод пореден

Илон Мъск продължава да притегля неверния вид внимание към себе си. В края на предходната седмица той беше посетител в подкаста (онлайн предаване) на Джо Роугън и реши, че е удачно да пуши марихуана пред камерата.

Макар това да се случва в американския щат Калифорния, където това е легално, държанието на Мъск се отрази отрицателно както на акциите на Tesla, по този начин и на неговия имидж. И макар че той приказва по забавни и значими тематики в предаването, всичко остана на назад във времето на фона на фрагментите на обхванатия в пушек, нехаен Мъск и рецензиите към него.

Когато Мъск бърка, всички се смеят

Мъск: Това е най-трудната и мъчителна година за мен

"Какво се случва в мозъка ти? ", пита Роугън по време на изявлението, което продължава към два часа и половина. "Една непрекъсната, неспираща детонация ", дава отговор Мъск. Малко по-късно пуши цигара, в която има тютюн и марихуана. "Не пуша марихуана постоянно. Не считам, че е изключително добра за продуктивността ", споделя Мъск по-късно.

This timeline charts Elon Musk’s dramatic rise to internet fame...

or descent into internet infamy. https://t.co/n60ZxhwbLU pic.twitter.com/SnH7KzAvmV
— MarketWatch (@MarketWatch) September 9, 2018
Основната част от изявлението минава с Мъск очевидно под въздействието на "тревата " в композиция с уиски. "Алкохолът е дрога ", отбелязва Мъск до момента в който отпива. И до момента в който тази композиция очевидно успокои Мъск, то се отрази много изнервящо на акционерите на Tesla. Акциите на компанията се сринаха с 9%, а Мъск беше залят от рецензии за държанието си. Той още веднъж беше упрекнат, че е в положение да води компанията и би трябвало да освободи поста на изпълнителен шеф.

Двуличието на Илон Мъск, който ще направи Tesla частна с пари от Саудитска Арабия

Инвеститори притискат Мъск да се извини за свадите

Други са по-снизходителни. "Мъск явно минава през сложен интервал и просто взима всички със себе си по време на неговото прекосяване ", разяснява NBC.

Той беше упрекнат от негова някогашна служителка в двоен стандарт. Кристал Гуардадо е работила в Tesla до момента в който не е била уволнена откакто медицински тест сподели съществуване на химикал, който се съдържа в марихуаната. Фактът, че Мъск пуши марихуана пред камера е "шамар по лицето ", споделя Гуардадо пред Bloomberg. Тя твърди, че в Tesla и съответно Мъск има публични правила чиновниците да не употребяват опиати, само че те се употребяват единствено като наказване против чиновници, които са одобрявани като "заплаха за него ". Гуардадо споделя, че съгласно нея е била уволнена, тъй като е повдигнала въпроса за сигурността на колите на Tesla и е изявила поддръжка за синдикат на автомобилните служащи. Tesla отхвърля, че е уволнявала който и да е поради поддръжка за профсъюза.

“I try to convince people to slow down and regulate AI. This was futile. I tried for years. Nobody listened.” -@elonmusk pic.twitter.com/E0JFIzg8nK
— rallyqt (@rallyqt) September 10, 2018
Дори бордът на шефовете на Tesla беше подложен на критика, че толерира Мъск и не му се опълчва макар поредицата от кавги. Поведението на Мъск може да се отрази съществено освен на Tesla. Американските Военновъздушни сили са сътрудник и клиент на SpaceX в някои галактически планове. Употребата на марихуана обаче е неразрешена за военни и държавни чиновници и не се гледа с положително око на нея. Пред онлайн изданието The Verge представител на американските Военновъздушни сили разгласи, че "ще е нужно малко време, с цел да се изяснят обстоятелствата и съответния развой, посредством който да се реагира на обстановката ".

От една страна фактически до момента не е имало огромен водач на компания, който обществено да се държи по подобен метод и да използва опиати пред камера, било то и леки. Макар сходно държание да не е изолиран случай в бизнес средите, нормално то остава прикрито, тъй като всяко обществено деяние постоянно се гледа под лупа и се отразява на дадената компания.

От друга страна Мъск в никакъв случай не е бил като останалите и постоянно е правил нещата по собствен си метод. Това го направи сполучлив, само че в този момент точно то му пречи да продължи към идващия, още по-голям и комплициран стадий от развиването на неговите планове. Като човек, който интензивно върви против статуквото на промишлеността, Мъск не би трябвало да ѝ дава мотиви тя да го обезсили. С държанието си обаче сега повече ѝ оказва помощ и форсира своето самоизтребление или най-малкото уронването на името си и превръщането си в следващия разгласен за собственик на "повече пари, в сравнение с ум ".

Мъск като че ли осъзнава това. В края на изявлението той споделя: "Мисля, че хората би трябвало да са по-добри едни с други. И да им дават по-голям креди на доверие и да не одобряват, че са неприятни до момента в който не се убедят, че в действителност са неприятни. Много елементарно е да демонизираш някого, само че нормално грешиш. Хората са по-добри, в сравнение с допускаме ". Най-доброто, което Мъск може да направи, е да се опита бързо да премине този тежък интервал и да се върне към генерирането на позитивни вести за и към себе си.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР