Илон Мъск предположи, че всички потребители на X, по-рано известен

...
Илон Мъск предположи, че всички потребители на X, по-рано известен
Коментари Харесай

Мъск иска да прави социална мрежа Х платена

Илон Мъск допусна, че всички консуматори на X, по-рано прочут като Twitter, може да би трябвало да заплащат за достъп до платформата. В диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху милиардерът сподели, че платежната система е единственият метод за противопоставяне на ботовете. 

„ Преминаваме към малко месечно заплащане за потребление на системата “, сподели шефът на Tesla и SpaceX.

Не е ясно дали това е просто всекидневен коментар или сигнал за по-твърди проекти, които към момента не са оповестени. Мъск от дълго време сподели, че неговото решение за унищожаване на ботове и подправени сметки в платформата на обществените медии изисква такса за инспекция.

Откакто пое Twitter предходната година, той се опита да подтиква потребителите да заплащат за усъвършенствана услуга, която в този момент се назовава X Premium. Това е направено посредством даване на платени клиенти на повече функционалности, като по-дълги изявления и нараснала видимост в платформата.

Понастоящем обаче потребителите към момента могат да употребяват X гратис.Въпреки че има явен финансов интерес за компанията да таксува потребителите, Мъск настоя, че усилието да накара хората да заплащат за услугата е ориентирано към справяне с ботовете.

„ Направата на един бот коства една стотинка “, сподели той. „ Но в случай че някой даже би трябвало да заплати няколко $ или нещо сходно, някаква незначителна сума, ефикасната цена за ботовете е доста висока “.

Най-богатият човек в света сподели, че в този момент търси по-евтини варианти за потребителите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР