Илон Мъск потвърди, че ще се оттегли като главен изпълнителен

...
Илон Мъск потвърди, че ще се оттегли като главен изпълнителен
Коментари Харесай

Илон Мъск ще се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter

Илон Мъск удостовери, че ще се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Twitter Inc., откакто откри правоприемник, макар че възнамерява да резервира контрола върху инженерните екипи на компанията.

Откакто пое ръководството през октомври, Мъск провокира уволненията или напусканията на почти 5000 от 7500-те чиновници на Twitter. Той сподели, че възнамерява да акцентира на инженеринга на Twitter като притежател и е мъчно да се каже какво остава от други интервенции, като правни и финансови след напусканията.

Милиардерът се е впуснал в търсене на нов основен изпълнителен шеф, съгласно човек, осведомен с търсенето, след анкета в Twitter, която попита дали би трябвало да се откаже от ролята си на началник на компанията.

Повече от 10 милиона гласа, или 57,5%, бяха в поддръжка на отдръпването на Мъск, съгласно резултатите, получени в понеделник сутринта. Мъск се ангажира да се съобрази с резултатите, когато започва изследването. Търсенето на нов основен изпълнителен шеф може да се проточи и да отнеме време, с цел да даде резултати, сподели източникът на Bloomberg.

Мъск съвсем самичък ръководи Twitter, откогато го купи през октомври за 44 милиарда $. Той сподели първоначално, че не възнамерява да остане за непрекъснато като основен изпълнителен шеф и се е обкръжил с няколко доверени хора, някои от които може да са подготвени да поемат това, което Мъск назовава неблагодарна задача. „ Никой не желае работата, която в действителност може да поддържа Twitter жив. Няма правоприемник “, написа Мъск в Туитър по-рано тази седмица.

Сред тези, които са останали във вътрешния кръг на Мъск, са Джейсън Калаканис, вложител и подкастър, и някогашният изпълнителен шеф на PayPal Holdings Inc. Дейвид Сакс. Двамата бяха част от екипа на Мъск в дните след приключването на договорката и хора, осведомени със обстановката, споделиха, че са помогали да вземат решения за това кой да резервира работата си. И двамата са правили обществени оферти за бизнес тактиката на Twitter.

Калаканис резервира концепциите си за монетизиране на Twitter, застъпвайки се във вторник за функционалности, в това число връзка за „ разбор на анкети “, където информацията за резултатите от анкетите в Twitter ще бъде разрушена по признак на гласоподавателя, като страна и брой почитатели в Twitter. Такива прозрения си „ заслужават да бъдат платени “, написа той в Туитър. В понеделник той приказва за новите старания на Twitter за бизнес брандиране.

Сакс също ретуитна уведомление за Twitter Business в понеделник, нова стратегия, която разрешава на компаниите да разпознават своите марки и основни чиновници в Twitter. Във връзка с анкетата на Мъск за това дали той би трябвало да остане като основен изпълнителен шеф на Twitter, Сакс предложи други изпълнителни шефове да проведат същия вид анкета.

В един от първите си туитове след приключването на изследването, Мъск сподели, че Twitter ще ограничи гласуването за значими политически решения до плащащи клиенти на Twitter Blue. Услугата, която коства 8 $ на месец, е привлякла към 140 000 клиенти към 15 ноември, заяви New York Times.

Дейвид Фабер от CNBC заяви по-рано за търсенето на нов изпълнителен шеф от Мъск. Фабер заяви, че търсенето на Мъск продължава и е почнало преди да се появи анкетата в Twitter.

Мъск предизвести, че Twitter е изложен на риск от банкрут и вкара „ хардкор “ работна среда за останалите служащи след фрапантно редуциране на личния състав. За по-малко от два месеца отпред той изплаши рекламодателите, отчужди най-ревностните основатели на наличие в Twitter и трансформира услугата от отражение на новините от деня в главната вест.

Акциите на Tesla, несъмнено най-ценният холдинг на Мъск, се сринаха след придобиването на Twitter и критиците настояват, че той прекарва прекалено много време в обществената медийна компания. Акциите паднаха с 8,1% при затварянето в Ню Йорк.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР