Илон Мъск подкрепи мнението на инвеститора Дейвид Сакс, че украинската

...
Илон Мъск подкрепи мнението на инвеститора Дейвид Сакс, че украинската
Коментари Харесай

Мъск подкрепя мнението за провал на контраофанзивата на Украйна

Илон Мъск поддържа мнението на вложителя Дейвид Сакс, че украинската контранастъпление няма да реализира задачите си, а политиката на настоящето управление на Съединени американски щати заплашва да повтори афганистанския сюжет, оповестява ТАСС.

Според публикация, оповестена от Сакс в Туитър през вчерашния ден, „ всеки ден става все по-очевидно, че украинската контраатака няма да реализира нито една от задачите си “. Според него " доста по-вероятно е спорът да стигне до задънена улица или Русия да получи спомагателни територии и да завоюва ". Сакс напомни, че е можело да бъде реализирано спокойно съглашение след договарянията в Истанбул предишния март, " само че Западът отхвърли " подобен излаз.

Дейвид Сакс акцентира, че поддръжката за Украйна от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън може да повтори афганистанския сюжет, когато „ в продължение на две десетилетия американците бяха уверени, че (страната им) печели “, само че този мит беше заплеснат, когато държавните сили " паднаха в границите на няколко седмици. "

" За страдание, наподобява, че в Украйна се движим в сходна посока. Единственият въпрос е какъв брой дълго Байдън ще може да поддържа определената от него прокси война, която елементарно можеше да бъде избегната ", заключава Сакс.

„ Добре казано “, написа Илон Мъск в коментар към неговата обява.

Миналата събота съветският президент Владимир Путин на среща с водачи и представители на задачи на няколко африкански страни сподели парафиран план на контракт с Украйна, който се приготвяше през март 2022 година в Истанбул. Той включва 18 члена и приложения. Според Путин той съдържа разпореждания за неутралитет и гаранции за сигурност. 

На 29 март 2022 година в Истанбул се организира поредният кръг от договаряния, след които ръководителят на съветската делегация, помощникът на Путин, Владимир Медински съобщи, че Москва за първи път е получила на хартия от Киев правилата на допустимо бъдещо съглашение, съдържащо, наред с други неща, отговорности за безпристрастен, извънблоков статут на Украйна и нейния отвод от разполагане на задгранични военни и оръжия, в това число нуклеарни оръжия, на нейна територия. Руските войски в Киевското и Черниговското направление бяха изтеглени, само че по-късно договарянията за уреждането бяха изцяло замразени и съгласно Путин Киев се отхвърли от договореностите, реализирани в Истанбул.

През октомври украинският президент Володимир Зеленски наложи решение на Съвета за национална сигурност и защита, че е невероятно да се договаря с Путин, напомня ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР