Илон Мъск обяви, че първият човек, на който е имплантиран

...
Илон Мъск обяви, че първият човек, на който е имплантиран
Коментари Харесай

Компанията Neuralink на Илон Мъск имплантира мозъчен чип на човек

Илон Мъск разгласи, че първият човек, на който е вграден мозъчен чип от компания Neuralink, се възвръща добре. Мъск посочи, че се надява продуктът, наименуван „ Телепатия “, да разреши на консуматори с увреждания като починалия Стивън Хокинг да споделят по-бързо и болестта им да не ги ощетява.
„ Първоначалните резултати демонстрират обещаващо разкриване на невронни шипове “, заяви Мъск в обява в обществената медийна платформа X в понеделник. Тези шипове, за които приказва милиардерът, в действителност са тип невронна интензивност. Националният институт по опазване на здравето в Съединени американски щати ги разказва като кафези, които употребяват електрически и химически сигнали, с цел да изпращат информация от мозъка и към тялото. Имплантът „ ще даде опция за ръководство на вашия телефон или компютър и посредством тях съвсем всяко устройство, единствено посредством силата на мисълта “.
Американската администрация по храните и медикаментите даде позволение на компанията предходната година да организира първия си опит за тестване на своя имплант върху хора. Много очаквания бяха предоставени на чипа „ Телепатия “, че Neuralink ще помогне на пациентите да преодолеят парализа и голям брой неврологични положения.
Четирима политици в края на ноември предходната година желаеха Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати да проверява дали Мъск е подвел вложителите по отношение на сигурността на новата технология. Причината за настояването бяха документи от ветеринари, разкриващи, че има проблеми с имплантите. Някои маймуни получили парализа, гърчове и мозъчни отоци. Малко преди този момент Мъск написа в обява в обществените медии, че „ нито една маймуна не е умряла вследствие на имплант Neuralink “. През септември той посочи, че компанията е избрала „ терминални “ маймуни, с цел да минимизира риска за здравите.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР