Илон Мъск обяви, че компанията му за мозъчни импланти Neuralink

...
Илон Мъск обяви, че компанията му за мозъчни импланти Neuralink
Коментари Харесай

Neuralink е имплантирала първия мозъчен чип в човек

Илон Мъск разгласи, че компанията му за мозъчни импланти Neuralink е почнала проби с действителни хора. Първият пациент с вграден чип в мозъка е бил опериран в неделя и се възвръща добре, споделя Мъск, представен от CNBC.

Целта на Neuralink е да създадем мозъчен имплант, който да помогне на хора с двигателни проблеми да възстановят придвижванията си посредством сигнали от невроните. Компанията създава плана си от няколко години, като предходната получи позволение за медицински проби с хора.

Мъск разгласи, че първият артикул на компанията се споделя Telepathy (Телепатия). Амбицията на Neuralink е един ден той да може да се употребява са доста повече действия, в това число да разреши на хора да споделят и даже да ръководят компютри единствено с мисъл.

" Представете си, в случай че Стивън Хокинг можеше да комуникира по-бързо в сравнение с професионален машинописец или представител на търг. Това е задачата ", споделя Мъск.

Началото на медицинските проби не значи, че Telepathy скоро ще е подготвена за пациенти. Ще е нужно време за оценка на всички опасности и преимущества на имплантите в действителни условия, в това число посредством повече доброволци. Засега Neuralink не е коментирала какъв брой пациенти възнамерява да предложения за тестванията.

Има и още няколко други компании, които работят по сходни планове. Някои от тях са Synchron, Precision Neuroscience, Paradromics и Blackrock Neurotech. Всички те основават сходни системи, като някои от тях също са почнали проби или възнамеряват такива още тази година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР