Илон Мъск обича да обещава. Проблемът с тези обещания е,

...
Илон Мъск обича да обещава. Проблемът с тези обещания е,
Коментари Харесай

Tesla отчете рекордните $619,4 млн. загуба за тримесечие

Илон Мъск обича да дава обещание. Проблемът с тези обещания е, че досега те нямат огромно покритие и звучат като обещанията на родните политици. Последният финансов отчет от Tesla идва като удостоверение на това. За последното тримесечие на тази година компанията регистрира загуби в размер на $619,4 млн., което прави жестоко по 207 млн. на месец. Това е връх в историята на компанията.

Лъч светлина в тунела демонстрира параметъра от $2,98 милиарда, на колкото се равняват приходите от доставки на нови коли за въпросни интервал. Това е над прогнозите, като за същия интервал на 2016 година са били регистрирани доходи в размер на $2,3 милиарда Динамиката в позитивна посока се дължи на увеличените доставки на Model X.

Но огромният проблем се споделя Model 3, за който има към половин милион предварителни поръчки. За последните три месеца обаче компанията е произвела… 260. Обещанията на Мъск бяха, че през септември ще бъдат създадени 1500 бройки, а пред декември – 20 000. Сами може да си извършите извода ще бъдат ли изпълнени.

Междувременно стана ясно, че има провинен за забавеното произвеждане на Model 3. И той е… Panasonic. Заедно с японската компания бе изработен „ Гигафактори”, обещанията за който също още не са спазени. Причината е, че в гига завода не всички процеси на произвеждане са автоматизирани, През третото тримесечие на годината Tesla регистрира доставката на 25 915 автомобила Model S и Model X. В съпоставяне с второто тримесечие на годината, резултатът на тези модели е с 18% по-добър, а спрямо третото тримесечие на 2016 година – с 4,5% в плюс.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Hennessey Venom F5 e с 1600 „ коня” и ще гони 480 км/ч

Китайци тестват трамвая на бъдещето

Карта на най-продаваните авто модели и марки по света
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР