Илон Мъск може да бъде принуден да се яви в

...
Илон Мъск може да бъде принуден да се яви в
Коментари Харесай

Мъск може да бъде принуден да се яви в съда

Илон Мъск може да бъде заставен да се яви в съда, откакто към този момент не е извършил сходна поръчка предишния месец. Американската Комисия по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) е завела ново дело против Мъск с искане съдът да го задължи да се яви по друго дело за придобиването на Twitter предходната година, оповестява CNBC.

Адвокатите на SEC споделят, че Мъск е имал призовка да се яви на 15-ти септември в съда за разпит по делото. Призовката му е била връчена през май т.г.

SEC проверява дали при придобиването на Twitter има измами с акциите на компанията, защото самият Мъск е купувал такива преди да я купи. " Продължаващият отвод на Мъск да извърши административната призовка на SEC пречи и забавя следствието ", разясняват юристите. Те желаят от съда да издаде заповед той да се яви на чуването.

SEC твърди, че се е опитвала няколко пъти да откри уместно време и даже място за чуването, в това число Мъск да пристигна в офиса ѝ във Форт Уорт в Тексас, който е най-близо до сегашното му местопребиваване, защото делото се води в Калифорния. Предложени са му голям брой дати и през октомври и ноември т.г.

" Предложените с благосклонност старания бяха посрещнати с цялостния отвод на Мъск да се яви ", твърди още SEC. Адвокатите на Мъск обаче дават отговор, че той към този момент е бил изслушан неведнъж от SEC " по това сбъркано дело - това към този момент е прекомерно ".  Мъск счита, че SEC употребява поредици от призовки, с цел да го " тормози " и това е измежду аргументите да откаже да се яви за това чуване.

Със сигурност милиардерът си завоюва най-малко месец. Съдът ще заседава по това искане чак на 9-ти ноември т.г.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР