Илон Мъск може би нанесе огромен удар по Meta на

...
Илон Мъск може би нанесе огромен удар по Meta на
Коментари Харесай

Twitter срещу Meta: Мъск смята да се изправи срещу WhatsApp и Instagram

Илон Мъск може би нанесе голям удар по Meta на Марк Зукърбърг, когато разгласи, Twitter скоро ще предлага на потребителите опция да организират гласови и видеоразговори без да споделят телефонните си номера. Този ход слага Twitter в директна борба с WhatsApp и Instagram, които са благосъстоятелност на Meta и оферират сходни услуги.

Откакто Мъск купи Twitter за 44 милиарда $, потребителите се чудят какво в действителност възнамерява да прави със обществената медия той. Мъск посече и промени доста неща в компанията във връзка с личния състав и мястото, където той работи, само че измененията в платформата са тези които са в действителност значими.

През последните няколко месеца в Twitter настъпиха някои забележими промени, които за положително или за неприятно демонстрират, че Мъск фактически има проект за деяние.

Мъск към този момент е „ влял “ Twitter в своята X Corp и компанията Twitter публично е престанала да съществува. Подробностите за това какво в действителност ще прави X Corp обаче останаха в загадка. По-рано Мъск е споменавал за построяването на X по сходство на китайското приложение WeChat, което може да работи със обществени медии, заплащания и известия.

Мъск и преди е споменавал, че Twitter ще разреши на потребителите да правят заплащания, като най-новото е опцията за заплащане с едно кликване, с цел да се четат публикации в новинарски уеб сайтове за консуматори, които нямат абонамент.

Сега основният изпълнителен шеф на голям брой компании е подготвен да вкара по-нови функционалности в Twitter, които ще слагат обществената платформа в директна конкуренция с Meta на Марк Зукърбърг. В туитър във вторник Мъск съобщи, че в платформата ще бъдат въведени криптирани директни известия или DM, както са известни.

Услугата към момента е в начален етап на развиване, само че съгласно Мъск ще се усъвършенства бързо. Той също по този начин добави, че скоро ще бъдат пуснати и „ гласов и видеочат “, тъй че потребителите да могат да употребяват своите профили в Twitter, с цел да беседват с хора на всички места по света без да се постанова да споделят телефонните си номера.

Това, че Мъск в действителност желае да се пребори с Meta посредством това стана ясно, когато той се закани на WhatsApp в следния туит:

Мъск твърди, че криптирането в Twitter ще бъде извънредно строго и безкомпромисно.

Може ли X Corp да заплаши ориста на Meta? Това ще бъде с напрежение съревнование, което несъмнено би трябвало да се следи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР