Илон Мъск кацна в Пекин, което е първото посещение на

...
Илон Мъск кацна в Пекин, което е първото посещение на
Коментари Харесай

Мъск се срещна с външния министър на Китай в Пекин

Илон Мъск кацна в Пекин, което е първото посещаване на милиардера в Китай от три години, и се срещна с външния министър Цин Ган, оповестява Bloomberg.

Мъск разгласи, че Tesla има предпочитание да продължи да се уголемява в страната и той и Цин приказваха за преимуществата на поддържането на връзките сред Китай и Съединени американски щати, съгласно държавно изказване. Цин е споделил на Мъск, че Китай се е заел да развие добра бизнес среда за задгранични компании, се споделя в изказването, съобщи " Фокус ".

Очаква се Мъск също да посети завода на Tesla в Шанхай, споделят хора, осведомени с въпроса, поискали анонимност, защото информацията е персонална. Главният изпълнителен шеф на Tesla евентуално ще се срещне и с премиера Ли Цян, с цел да обсъдят технологията за автоматизирано шофиране, която Tesla се стреми да вкара в Китай.

Говорителят на Министерството на външните работи Мао Нин по-рано във вторник приветства Мъск и други бизнес водачи, като съобщи: " Бихме желали да забележим задгранични вложители да работят в Китай, да изследват китайския пазар и да споделят дивидентите от развиването на Китай “.

Bloomberg заяви по-рано този месец, че Tesla наближава финалните стадии преди да стартира пробно произвеждане на своя освежен седан Model 3 в Шанхай, за който Мъск залага, че ще се конкурира по-ефективно с китайските съперници. Ревизираната версия е малко по-дълга от по-ранната версия и по-спортна, с по-елегантен интериорен дизайн.

Заводът на Tesla в Шанхай съставлява повече от половината от световното му произвеждане през 2022 година и в този момент оборудването може да създава до 1,1 милиона автомобила годишно. Доставките от завода на Tesla в Шанхай понижиха през април, което е знак, че потребителите може да търсят други електрически транспортни средства, защото производителите в цялата страна понижават цените си.

Американският авто производител способства с съвсем една четвърт от общата стойност на производството на коли в Шанхай предходната година, а локалните управляващи дадоха обещание по-рано този месец да продължат да ускоряват връзките си с компанията посредством модули за самостоятелно шофиране и роботи.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР