Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk,

...
Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk,
Коментари Харесай

X с важна крачка към превръщането си в суперприложение

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, съобщи, че обществената му мрежа X може скоро да получи утвърждение за лиценз за парични трансфери в Ню Йорк, поставяйки платформата една стъпка по-близо до предлагането на функционалности за разплащания, предава Ройтерс.

По време на конференцията за технологии, медии и телекомуникации на Morgan Stanley Мъск съобщи, че X може да получи лиценз в Калифорния в идващия месец, а приемането на утвърждение от Ню Йорк може да пристигна „ след няколко месеца “.

Откакто през 2022 година закупи компанията, преди известна като Twitter, милиардерът се пробва да я трансформира в „ приложение за всичко “ по образеца на преобладаващата услуга WeChat на Tencent в Китай, с функционалности надхвърлящи тези на обществените мрежи, в това число опция за изпращане на пари до други консуматори на X, написа investor.bg. 

За да предлага такива услуги в Съединени американски щати, X ще би трябвало да получи лиценз за прекачване на пари във всеки щат, настояват специалисти. По-рано Мъск съобщи, че утвърждението в Ню Йорк и Калифорния ще бъде най-ключово. Тези гъстонаселени щати са известни с релативно дългите си процеси на утвърждение.

Някои други щати, в това число Пенсилвания и Юта, към този момент дадоха лицензи на X за парични прехвърляния. По време на конференцията милиардерът, който също по този начин ръководи Tesla и SpaceX, сподели, че X обмисля да отстрани броя на харесванията, които сега могат да се видят към всяка обява.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР