Илон Мъск изглежда е поставил неизпълнимо условие за придобиване на

...
Илон Мъск изглежда е поставил неизпълнимо условие за придобиване на
Коментари Харесай

Условието на Илон Мъск да продаде Tesla на Apple


Илон Мъск наподобява е сложил неизпълнимо изискване за придобиване на Tesla от Apple
(снимка: Tesla)

Не е загадка, че в предишното Apple разглеждаше опцията да придобие производителя на електрически автомобили Tesla. Двете компании не се схванаха, а неотдавна стана ясно, че Apple се отхвърля и от плана за личен електрически автомобил, което направи тематиката за несъстоялата се договорка с Tesla още веднъж настояща.

Публикации на Ню Йорк Таймс и 9to5Mac разкриват забавни детайлности от договарянията сред Apple и Tesla, в това число изискване на Илон Мъск, което може да е причина за неуспеха на договорката.

През декември 2020 година самият Илон Мъск удостовери, че се е „ свързал с Тим Кук, с цел да обсъдят опцията Apple да придобие Tesla ” по време на „ най-мрачните дни ” от създаването на Model 3. Според шефа на Tesla, Кук „ е отказал да се срещне ” с него.

По-късно Кук споделил на Мъск, че Apple може да купи Tesla. Твърди се, че Мъск се е интересувал от това предложение, само че с едно изискване: той да стане основен изпълнителен шеф освен на Tesla, само че и на цялата Apple.
още по темата
В същото време Кук и Мъск отхвърлят ​​да са водили сходни договаряния, отбелязва Ню Йорк Таймс. Но съгласно двама осведомени източници, такива договаряния е имало. В последна сметка обаче Apple е решила, че основаването на личен автомобил има повече смисъл от закупуването и консолидираното на различен бизнес.

Статията на Ню Йорк Таймс разказва по какъв начин Apple в началото е възнамерявала фирменият автомобил Apple Car да няма волан и вместо това да бъде напълно следен от гласовия помощник Siri.

По-рано тази седмица стана ясно, че планът Apple Car, прочут още като Project Titan, публично е мъртъв след повече от 10 години работа по него от особено основан екип.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР