Илон Мъск и неговите поддръжници предлагат няколко обяснения за противоположните

...
Илон Мъск и неговите поддръжници предлагат няколко обяснения за противоположните
Коментари Харесай

Илон Мъск и наркотиците, които тревожат борда на Tesla и SpaceX

Илон Мъск и неговите поддръжници оферират няколко пояснения за противоположните му възгледи, нефилтрирана тирада и провокации:

Те са израз на неговата креативност. Или резултат от проблемите му с психологичното здраве. Или последици от неговия стрес, както и поради липса на сън.

През последните години някои ръководители и членове на борда на неговите компании и други хора, близки до милиардера, развиват непрекъсната угриженост, че има и различен съставен елемент, който управлява държанието му: използването на опиати, написа в просторен разбор The Wall Street Journal.

Tе се опасяват, че това може да има съществени последствия освен за здравето му, само че и за шестте компании и милиарди активи, които той управлява, съгласно източници на изданието, осведомени с навиците на Мъск и бизнесите му.

Най-богатият човек в света е употребявал LSD, кокаин, екстази и психеделични гъби на частни празненства по света, където присъстващите подписват съглашения за конфиденциалност или оставят телефоните си отвън зоната на празненството, с цел да могат да влязат, съгласно очевидци.

Мъск също по този начин е пушил марихуана на публични места и е казвал, че има рецепта за сходния на психеделик кетамин, напомня WSJ.

През 2018 година да вземем за пример той взема няколко таблетки на празненство, което провежда в Лос Анджелис. Следващата година купонясва с вълшебен гъби на събитие в Мексико. През 2021 година приема кетамин с брат си Кимбал Мъск на домашно празненство в Маями. Той е приемал и противозаконни опиати с сегашния член на борда на шефовете на SpaceX Стив Юрветсън.

Хора, близки до 52-годишния Мъск, споделят, че той продължава да използва опиати, изключително кетамин, и че се тормозят, че това може да аргументи здравна рецесия. А даже и да не навреди на здравето му, може да навреди на бизнеса му, написа WSJ.

Незаконната приложимост на опиати евентуално би била нарушаване на федералните политики, което може да заплаши милиардите долари на SpaceX в държавни контракти. Мъск евентуално излага на риск към 1 трилион $ в активи, държани от вложители, десетки хиляди работни места и огромни елементи от галактическата стратегия на Съединени американски щати.

SpaceX е единствената американска компания, утвърдена да транспортира астронавти на НАСА до и от Международната галактическа станция. Тя също по този начин се стреми да развие огромен бизнес, продаващ сателитни услуги на организациите за национална сигурност.

Линда Джонсън Райс, някогашен шеф в Tesla, е натрупала толкоз отчаяние от непостоянното държание на Мъск и използването му на опиати, че не се кандидатира за преизбиране в борда на компанията за електрически коли през 2019 година, съгласно хора, осведомени с въпроса.

Мъск не е отговори на претенции за коментар от WSJ.

Адвокатът на Мъск, Алекс Спиро, показва, че Мъск „ постоянно и на инцидентен принцип е тестван за опиати в SpaceX и в никакъв случай не се е провалял на тест “. Спиро прибавя в отговор на подробни въпроси, че „ има и други погрешни обстоятелства “ в публикацията на WSJ, само че не дава детайлности.

Хората към Мъск от дълго време са привикнали с непостоянното му държание. Но някои ръководители на SpaceX, които работят с него от дълго време, виждат смяна на събитие на компанията в края на 2017 година

Тогава стотици чиновници на SpaceX се събират в централата в Хоторн, Калифорния, в очакване на Мъск, който закъснява с съвсем час за общата среща, отдадена на най-новата ракета на компанията.

Когато най-сетне излиза на сцената, Мъск се държи необичайно на моменти, неведнъж наричайки прототипа на Big Falcon Rocket на SpaceX, прочут като BFR, „ Big F-ing Rocket “.

Президентът на SpaceX Гуин Шотуел в последна сметка се намесва и поема срещата.

Не е ясно дали Мъск е бил под въздействие на опиати този ден, само че след срещата ръководителите на SpaceX приказват уединено за терзанията си, че той е на опиати. Един от тях разказа събитието като „ безсмислено “ и „ извънредно “.

Пред WSJ юристът Спиро назовава описанието на тази среща „ подправено, както беше доказано от безчет хора, които участваха “. Той отхвърля да посочи кое съответно е погрешно.

През 2018 година различен случай сподели, че използването на опиати може да има последици за бизнеса на Мъск. Тогава той има проблеми с НАСА поради пушенето на марихуана в шоуто на Джо Роугън, което някои одобряват за скандално, тъй като повдига въпроси по отношение на въздействието му върху бизнес държанието на милиардера. В резултат чиновниците на SpaceX са тествани на инцидентен принцип за опиати.

Притеснените членовете на борда

В допълнение към нарушаването на федералните контракти, всевъзможен тип противозаконна приложимост на опиати би нарушила корпоративните политики както на SpaceX, по този начин и на Tesla и би повдигнала въпроси по отношение на изпълнителната роля на Мъск в обществено търгуваната Tesla, където бордът има обвързване към акционерите да следи ръководството.

Някои членове на борда на Tesla през годините са говорили между тях за своите опасения по отношение на хипотетичната приложимост на опиати от Мъск, само че не са заявявали нищо публично, което да бъде записано като точка от дневния ред или в протокол от съвещание, споделят източниците на WSJ.

Някои шефове, в това число актуалният ръководител на борда на Tesla Робин Денхолм, са се обръщали към Кимбал Мъск, който е член на УС на Tesla, за помощ по отношение на държанието на Мъск, без да употребяват думата „ опиати “.

Други доближени до Мъск се тормозят, че той е бил на опиати, когато туитна през 2018 година за проекти си да направи Tesla частна. По този мотив Кимбал Мъск импровизирано се е обърнал към създателя на Tesla от името на някои членове на борда. В последна сметка туитът провокира следствие на SEC дали изказването е подвеждащо или погрешно и докара до единодушието на Мъск да се отдръпна като ръководител на Tesla за известно време.

Други източници споделят, че са научили, че Мъск е бил под въздействие на опиати по време на изявление за медиите, което той дава скоро след туита. Тогава Мъск се задавя, описвайки какъв брой сложна е била годината му.

Част от казуса, с който хората към Мъск се борят през годините, е дали използването на опиати е отговорна за необикновеното му държание или е нещо друго, като непрекъснатата липса на сън, за която той приказва.

Мъск управлява шест компании, в това число платформата за обществени медии X (преди Twitter), плана The Boring Co., стартъпа за мозъчни импланти Neuralink и новата компания за изкуствен интелект – xAI. Неговият бизнес живот се влива в персоналното му време по метод, необикновен за други основни изпълнителни шефове, разяснява WSJ.

Самият той е казвал, че постоянно спи в офисите на Tesla и X. Често изпраща имейли на мениджъри на компанията измежду нощ и провежда работни срещи в среднощ. Твърди, че работи съвсем без спиране. „ Ваканция е мощна дума “, споделя Мъск по време на показания в съда през 2022 година „ За мен това е имейл с панорама. “

В новата биография на Мъск създателят Уолтър Айзъксън разказва „ демоничния му режим “, акцентирайки, че той изпада в положение на мощна гняв и постоянно се нахвърля против чиновници и ръководители. В книгата Мъск е представен да споделя: „ Наистина не обичам да използвам противозаконни опиати “.

Други приписват непостоянното му държание в офиса на психологичното му здраве. Потребител на Twitter го пита през 2017 година дали има биполярно разстройство, което може да аргументи промени в настроението, на което Мъск дава отговор утвърдително, макар че сподели, че не е диагностициран.

В ефира на Saturday Night Live през 2021 година Мъск също по този начин декларира, че има Аспергер, форма на аутизъм.

В същото време използването на опиати е щекотлива тематика за шефовете в фирмите на Мъск, тъй като някои от тях са негови близки другари, пътуват с него и посещават някои от обичаните му празненства, измежду които фестивалът на изкуствата и музиката в Невада, където необятно се употребяват опиати.

Той също по този начин провежда свои частни събития, където използването на опиати е постоянно срещана, съгласно хора, участвали на празненствата.

Местонахождението на изпълнителния шеф постоянно е строго защитавана загадка и той е предпазен от частна защита. В неговите компании ръководителите и чиновниците постоянно би трябвало да подписват съглашения за неразкриване на информация.

Кимбал Мъск постоянно посещава същите събития като брат си, в това число празненство на Art Basel в Маями в края на 2021 година, когато и двамата одобряват кетамин за забавление, съгласно източниците на WSJ. Кимбал Мъск е приказвал с другари за изгодите от психеделиците и туитна през юни в поддръжка на брачната половинка си, когато тя приказва на най-голямата психеделична конференция в страната за изгодите от медикаментите за лекуване на психологично здраве.

През 2023 година The Wall Street Journal заяви, че Илон Мъск приема микродози кетамин за меланхолия, само че и цялостни дози на празненства. След публикуването на публикацията Мъск туитна, че кетаминът е по-добър метод за справяне с депресията спрямо по-широко предписваните антидепресанти, които „ зомбират “ хората.

В обособен туит по-късно той съобщи, че има рецепта за кетамин. Подобното на психеделик лекарство може да се предписва „ не по предопределение “ за меланхолия и посттравматично стресово разстройство, като също по този начин може да бъде купено нелегално посредством дилъри.

Корпоративни правила и опиати

Като общо предписание, членовете на борда и ръководителите от дълго време се пробват да се оправят със злоупотребата с субстанции в фирмите.

Някои шефове се питат дали е тяхна отговорността да управляват използването на опиати отвън офиса, казвайки, че това, което мениджърите вършат в персоналния си живот - изключително с опиати, които може да са законни в избрани случаи или страни – не е наложително да повлияе на техните бизнес решения.

В множеството компании членовете на борда не са длъжни да проверяват изпълнителен шеф за приложимост на опиати, само че те постоянно подхващат дейности, в случай че считат, че това оказва въздействие върху бизнеса, показва WSJ.

Това може да включва поощряване на отпуск за лекуване или започване на следствие, споделят специалисти по корпоративно ръководство. Употребата на опиати е по-предизвикателен проблем от други – да вземем за пример алкохола – защото притежаването на избрани опиати, като кокаин, може да докара до обвинявания в закононарушение.

През 2020 година злоупотребата с кетамин от страна на някогашния основен изпълнителен шеф на Zappos Тони Хсие в последна сметка кара ръководителите на компанията майка Amazon да се намесят, съгласно хора, осведомени с тези събития.

Ръководителите на Amazon дават на Хсие няколко месеца да „ се почисти “ и когато той не съумява да го направи, подава оставка. Хсие беше заловен в капан от домакински пожар в края на 2020 година и по-късно умря от пострадванията си.

Кодексът за държание на Tesla

Производителят на електрически транспортни средства е разказан в кодекса си като работно място без опиати и не разрешава на всички чиновници, в това число ръководители, да ги употребяват, даже отвън офиса.

Незаконната приложимост на опиати от чиновници също по този начин е в нарушаване на разпоредбите на договорите на стойност над 14 милиарда $ за цивилен и военни галактически задачи, които SpaceX има с държавното управление на Съединени американски щати.

Федералните контракти изискват фирмите да съблюдават Закона за работното място без опиати и да предизвикват просвета без опиати с стратегии и политики, без значение от щатските закони, които може да легализират известна приложимост.

В ролята си на основен изпълнителен шеф и създател на SpaceX Мъск има позволение, което му дава достъп до класифицирана информация. Такова позволение обаче може да бъде изгубено заради „ приложимост на противозаконни опиати или медикаменти, отпускани с рецепта по метод, който се отклонява от утвърденото здравно напътствие “.

Огнена стихия

Инвеститорите постоянно си затварят очите за терзанията към Мъск, изключително когато Tesla се оправя добре, споделят хора, близки до борда. През последните 5 години акциите на Tesla са се повишили с към 1000% - макар спадовете през 2022 година - спрямо нарастването на S&P 500 от към 86% през този интервал. Приходите на SpaceX също са скочили.

През лятото на 2018 година обаче някои хора към милиардера стартират да се тормозят, че той губи надзор.

Няколко месеца след общата среща в SpaceX, Мъск написа в Twitter, че възнамерява да направи Tesla частна за $420 на акция („ 420 “ е диалект, обвързван с пушенето на марихуана) и че има „ обезпечено финансиране “.

Скандалният туит провокира огнена стихия измежду вложителите, които се мъчат да схванат проектите на милиардера за производителя на електрически коли. Акциите на Tesla се усилват с над 6% в деня на туита. SEC стартира следствие, довело до съглашение, което включва санкции от $40 милиона, прибавянето на двама самостоятелни членове в борда и наблюдаване на връзките на основния изпълнителен шеф. Мъск не признава, нито отхвърля непозволени дейности.

Членовете на борда споделят на регулаторите, че не са знаели за проектите на Мъск и са били сюрпризирани от дейностите му. Някои от тях обаче са разтревожени, че Мъск е използвал опиати, когато е туитнал, и разискват между тях концепцията той да си вземе отпуск от Tesla.

В изявление за The New York Times скоро по-късно Мъск се задавя неведнъж, до момента в който разказва тежката персонална жертва, която прави, ръководейки Tesla. „ Изминалата година беше най-трудната и мъчителна година в моята кариера “, споделя той.

Зад кулисите нещата са доста по-страшни: Мъск е бил под въздействие на опиати, до момента в който дава отговор на въпросите на репортерите, съгласно източниците на WSJ. Главният изпълнителен шеф не е уведомил информационния екип на Tesla, че ще дава това изявлението, прибавят те.

Скоро по-късно Мъск пуши марихуана в шоуто на комика Джо Роугън, което може да се гледа онлайн. Тогава НАСА желае писмени гаранции, че SpaceX съблюдава федералния закон за възбрана на използването на опиати на работното място и е похарчила 5 милиона $ от данъкоплатците за образование на чиновници на SpaceX, показва WSJ.



Корпорациите би трябвало да следват общоприетите инструкции на НАСА за проби за опиати, които нормално ревизират за марихуана и кокаин и имат опция да тестват също за амфетамини и опиати.

Адвокатът на Мъск не споделя какви проби за опиати е правил милиардерът, отбелязва WSJ.

В SpaceX и някои от другите компании на Мъск, в това число Boring Co., ръководителите стартират да предизвестяват чиновниците да съблюдават разпоредбите на компанията когато и да е, в това число да не употребяват противозаконни опиати и отвън офиса, съгласно хора, осведомени с предизвестията.

В SpaceX даже са вкарани кучета, които да надушват за опиати на инцидентен принцип, с цел да е несъмнено, че чиновниците не носят противозаконни субстанции, споделят още източниците на WSJ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР