Илон Мъск и Елиът Хигинс, основател на BellingcatАвтор: Пийт Сайм, businessinsider.com Следвайте

...
Илон Мъск и Елиът Хигинс, основател на BellingcatАвтор: Пийт Сайм, businessinsider.com Следвайте
Коментари Харесай

Илон Мъск блокирал акаунта на Белингкат в Туитър заради манипулативно разследване за стрелеца от Тексас

Илон Мъск и Елиът Хигинс, създател на Bellingcat

Автор: Пийт Сайм, businessinsider.com Следвайте " Гласове " в Телеграм

Туитър е лимитирал обсега на уеб страницата за проверяващи вести " Белингкат ". Основният му акаунт към този момент не се появява в инструмента за търсене на приложението.

Не е ясно по кое време тъкмо е направена смяната, само че Елиът Хигинс, създателят на " Белингкат ", пръв заяви за нея в Туитър в четвъртък. Основният акаунт на " Белингкат " не се появи в няколко търсения, направени от Insider в Туитър в петък.

Hmmm https://t.co/bitUgwwlzLpic.twitter.com/wmim4icG1D

Първият туит на Хигинс за премахването на акаунта пристигна три дни откакто Илон Мъск се усъмни в следствието на уеб страницата за Маурисио Гарсия - стрелецът, който умъртви осем души в търговски център в Алън, Тексас на 7 май.

" Белингкат "  съобщи, че Гарсия е имал татуировки със свастика и други нацистки знаци и е разгласил, че е бял супремасист в съветския сайт Odnoklassniki (OK).

" Дали историята не идва от " Белингкат ", която безусловно е профилирана в психически интервенции? " Мъск написа в Туитър. " Не желая да оскърбявам възприятията им, само че това е или най-странната история или е доста неприятна психическа интервенция! "

Шефът на Туитър няколко пъти туитна във връзка разследването като да вземем за пример отговори " Странно " на таен туит от акаунт, наименуван " End Wokeness ".

" Белингкат " също по този начин е упрекван, че работи за Централно разузнавателно управление на САЩ - изказване, което Хигинс неведнъж е отричал.

Сайтът заяви, че е разкрил акаунта на Гарсия в съветската обществена медия Odnoklassniki (OK), откакто проверяващите разкрили съществуването му пред " Ню Йорк Таймс ". Стрелецът също по този начин е разгласил документи, които го разпознават.

" Белингкат " има златен бизнес акаунт в Twitter, само че Хигинс закри и личната си синя отметка след обвиняванията, че историята му за стрелеца в мол в Тексас е била " психическа интервенция ".

Психологическите интервенции " псиоп "  ( " psyop " ) се дефинират най-общо като военни интервенции, предопределени да въздействат върху страстите и политическите убеждения на хората посредством агитация, само че терминът " псиоп " постоянно се употребява от онлайн теоретиците на конспирацията, с цел да упрекват държавното управление на Съединени американски щати в интервенции под подправен байрак като терористични офанзиви и всеобщи стрелби.

Ерик Толер, журналистът от " Белингкат ", който заяви историята за всеобщия палач, също съобщи, че акаунтът на уеб страницата не се е появявал в търсенията в TweetDeck от седмици. През април той е съавтор на публикацията в " Ню Йорк Таймс ", която разкрива самоличността на Джейк Тейшейра, авиатор от Националната армия, който е изнесъл стотици секретни документи в Discord. 

В публикацията се съпоставяха изображения на къщата на Тейшейра, публикувни от него в обществените мрежи, с гише, което се вижда на назад във времето, с цел да се стигне до местонахождението на дома на летеца.

Що се отнася до случая с всеобщия палач от Тексас Маурисио Гарсия, журналистът от  " Белингкат " Ерик Толер споделя, че това е " най-ясният случай, който съм виждал през живота си ".

" Инсайдер " се свърза с Туитър за коментар. Компанията изпрати автоматизирано известие, което не даде отговор на запитването.

Инфо: businessinsider.com

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР