Илон Мъск, главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили

...
Илон Мъск, главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили
Коментари Харесай

Мъск: Тесла да приеме отново биткойна, когато стане по-зелен

Илон Мъск, основен изпълнителен шеф на производителя на електрически коли Тесла, съобщи, че американската компания ще стартира да приема още веднъж заплащания с биткойни, когато виртуалната валута стане по-зелена.
Американският производител провокира възторг през февруари, когато разгласи, че клиентите могат да заплащат в криптовалута - алтернатива, която стана допустима в края на март.
Но тогава Мъск промени решението си, акцентирайки, че биткойните към този момент не се одобряват в полза на опазването на околната среда, заяви електронното издание „ ANews ”.
 Мъск изгуби 27 милиарда $ през предходната седмица Мъск изгуби 27 милиарда $ през предходната седмица
Илън Мъск изгуби от благосъстоянието си близо 30 милиарда $ през предходната седмица, съобщи CNN. През предходната седмица акциите на Tesla...
„ Когато има удостоверение за рационално (~ 50%) потребление на чиста сила от копачите на криптовалута с позитивна бъдеща наклонност, „ Тесла ” ще възобнови транзакциите на биткойни “, написа милиардерът в Twitter.
Биткойнът се създава от мощни компютри, които би трябвало да вземат решение уравнения и да употребяват големи количества електрическа енергия в процеса.
Научното списание „ Nature ” неотдавна разгласява изследване, което демонстрира, че китайските мини за биткойни, които зареждат близо 80 % от международната търговия с криптовалута и се ръководят частично от електроцентрали, работещи с въглища, рискуват да застрашат климатичните цели на страната.
Мъск реагира в неделя на публикация по отношение на негови туитове, които постоянно оказват въздействие върху цената на биткойните в една или друга посока, обвинявайки го, че манипулира пазарните цени на криптовалутата в интерес на своя бизнес.
 Хакери оповестиха война на Илон Мъск поради биткойна Хакери оповестиха война на Илон Мъск поради биткойна
Хакерската група Anonymous упрекна основателя на фирмите SpaceX и Tesla Илон Мъск в прекалено въздействие върху криптовалутата посредством публи...
" Това е неопределено ", сподели той.
„ Тесла ” е продала едвам 10% от
„ Tesla продаде единствено към 10% от собствеността, с цел да удостовери, че биткойнът може да бъде ликвидирана елементарно, без да се движи пазарът, твърди Мъск.
Американският производител на коли разгласи при започване на февруари, че е вложил Щатски долар 1,5 милиарда от своите средства в биткойн и от този момент е продал част от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР