Илон Мъск е уволнил един от топ инженерите на Twitter,

...
Илон Мъск е уволнил един от топ инженерите на Twitter,
Коментари Харесай

Мъск уволни служител казал му, че губи популярност

Илон Мъск е уволнил един от топ инженерите на Twitter, който му споделил, че губи известност. Това твърди изданието Platformer, което се базира на свои източници в компанията.

Всичко почнало откакто Мъск се срещнал с водещи инженери на Twitter във вторник. Той желал да разиска за какво броят гледания на неговите изявления в Twitter спадат през последните месеци.

Преди това притежателят на Twitter изискал от екипа да ревизира дали повода не е в проблем с логаритъма. " Това е неуместно. Имам над 100 млн. почитатели, а импресиите ми (броят гледания, бел. ред.) са в десетки хиляди ", споделил Мъск, съгласно няколко участвали на срещата, поискали анонимност.

Служителите посочили вътрешни данни и извадка от Гугъл Trends. Според тях известността на Мъск просто пада. Тя е била 100 точки съгласно Гугъл Trends предходната година, когато той разгласи, че ще купи Twitter. След това бързо пада и в този момент е към 9.

Един от инженерите допълнил, че известността на Мъск евентуално пада поради неналичието на задоволително интерес от страна на обществото откакто той закупи Twitter. Мъск просто му дал отговор, че е уволнен.

След това милиардерът допълнил, че желае чиновниците да продължат да проучват какъв брой постоянно изявленията му биват препоръчвани в уеб страницата и че срещата не го е убедила, че няма вътрешен проблем. Той и Twitter не са коментирали тематиката.

Това не е първият път, в който Мъск уволнява чиновници, които го подлагат на критика. Той направи това и в дните след придобиването на Twitter, като е уволнил трима души, които са го подлагали на критика в персоналните си профили.

Анонимен чиновник на Twitter декларирал: " Сентенцията гласи, че каквото се случва вътре в компанията, подобен артикул предлага на открито. Вътре е безпорядък, по тази причина и продуктът ни е безпорядък ", споделя той по адрес на скорошните проблеми на платформата.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР