Илон Мъск е направил смяна на корпоративното име на Twitter,

...
Илон Мъск е направил смяна на корпоративното име на Twitter,
Коментари Харесай

Twitter вече се нарича X Corp.: Новият ход на Илон Мъск

Илон Мъск е направил промяна на корпоративното име на Twitter, като компанията към този момент се назовава X Corp.

Смяната на наименованието е засечена в правосъден документ по дело, което няма директно отношение към собствеността на обществената мрежа, а визира частен иск на крайно-дясна активистка на име Лора Лумър против фирмите, ръководещи Фейсбук и Twitter.

В него се показва, че " Twitter Inc. се вля в X Corp. и повече не съществува ".

X Corp. e благосъстоятелност на Мъск и е записана в Невада, като над нея стои още една компания-майка X Holdings.

Илон Мъск закупи Twitter преди година за 44 милиарда $, като има намерение да трансформира платформата за къси известия в " приложение за всичко " - по сходство на китайските обществени мрежи, в които са съчетани вести, чат, електронна търговия и парични разплащания.

Новината за заличаването на Twitter Inc. идва с известно забавяне, защото сдружението към този момент не е обществено търгувана компания и няма отговорности да известява навреме Комисията за тържищата и скъпите бумаги.

Междувременно Мъск даде изявление за BBC през Twitter Spaces, в което изяснява какъв брой " мъчително " се е оказало притежанието на световната обществена мрежа. Той декларира, че е подготвен да продаде компанията, в случай че получи предложение от верния човек.

" Нивото на болежка беше извънредно огромно, това не е някакво празненство. Не ми е било скучно. Беше си като влакче на ужасите ", споделя той във връзка ръководството на Twitter в последните няколко месеца, като декларира, че неведнъж е преспивал в централата в Сан Франциско на диван в помещение-библиотека, където " никой не върви ".

На въпрос за противоречивите му решения, той признава, че е допускал прекомерно доста неточности: " Застрелях ли се в крайници с туитовете си в голям брой обстановки? Да. Мисля, че не би трябвало да пиша в Twitter след 3 ч. през нощта ".

Все отново Илон Мъск твърди, че бизнесът към този момент e почнал да покрива разноските си след първичния тежък срив поради отлива на рекламодатели, свадите и всеобщите съкращения.

" Мисля, че вървим в добра посока. Грубо казано, съумяваме да излезем на баланс. Мисля, че наклонността е към положителен паричен поток доста скоро, безусловно е въпрос на месеци. Рекламодателите се връщат ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР