Илон Мъск е изправен пред нов кръг от регулаторни проблеми

...
Илон Мъск е изправен пред нов кръг от регулаторни проблеми
Коментари Харесай

Илон Мъск отново има проблеми с американския регулатор

Илон Мъск е изправен пред нов кръг от регулаторни проблеми поради туитове за Tesla Inc., предизвиквайки нови терзания за способността на основния изпълнителен шеф и милиардер да държи импулсивното си държание под надзор и да ръководи отговорно обществена компания, написа Блиц.

``
реклама

Американската Комисия по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) изиска в понеделник от арбитър да упрекна Мъск в нарушение на съглашение, което изисква от него да получава утвърждение от Tesla за изявления в обществените медии, които биха могли да бъдат основни за вложителите. Той е нарушил тази договорка с туит на 19 февруари, в който се споделя, че Tesla ще направи към половин милион коли през 2019 година, твърди комисията. Главният изпълнителен шеф разгласява няколко часа по-късно нов туит, в който се споделя, че доставките ще доближат единствено към 400 000 коли.

Ходът на комисията слага Мъск в нова правна заплаха по-малко от пет месеца, откакто той подписа съглашение за това, че е подвел обществото с туитове, в които твърдеше, че ще смъкна производителя на електрически коли от борсата. Сега той може да се сблъска с разнообразни санкции, като най-тежкото би било възбрана да ръководи Tesla или някоя друга обществена компания за избран интервал от време, споделя пред Bloomberg Чарлс Елсън, шеф на Центъра за корпоративно ръководство „ Джон Вайнберг “ ккъм университета Делауеър.

„ Да имаш за основен изпълнителен шеф човек, който е упрекнат в пренебрежение към дейностите на SEC, е много неприятно нещо ", сподели Елсън в изявление. „ Те подписаха съглашение с него и след няколко месеца той се върна да прави сходни неща. Невероятно е “.

Засега от компанията не разясняват тематиката. В туит след публикуването на обвиняването Мъск сподели, че SEC е пренебренала коментар, който е направил по време на конферентния диалог за тримесечния доклад на компанията на 30 януари, че Tesla може да направи до 500 000 от своите седани Model 3 през тази година.

Окръжният арбитър Алисън Нейтън, която се занимава с делото, не е насрочила чуване, с цел да реши дали искът е позволен или да дефинира дата, на която Мъск или Tesla да отговорят на жалбата. Новината изпрати акциите на Tesla с цели 5,4% надолу в следборсовата сесия. Акциите към този момент изгубиха 10% от цената си през тази година.

Потенциалната загуба на Мъск, основният проектант на визията на Tesla за бъдещето, в което електрическите транспортни средства и слънчевата сила ще понижават зависимостта на човечеството от парниковите газове, ще бъде огромен удар за компанията. Автомобилният производител разчита на своя основен изпълнителен шеф освен за софтуерното водачество, само че и за нейния самоуверен имидж против одобрените имена. Но култа към личността има и дефекти за Tesla, защото Мъск постоянно изпраща акциите надолу с неприемливото си държание, като пушене на трева във видео в интернет или засегнатост към анализатор в границите на конферентен диалог.

„ Мъск продължава да бъде необмислен с Twitter “, споделя Джийн Мюнстер, ръководещ сътрудник в компанията за рисков капитал Loup Ventures. „ Ако се надявахте да се промени, ясно е, че това няма да се случи. За страдание, това е излишно разпръскване от продуктовата линия на компанията от международна класа “, разяснява той.

Първоначалните главоболия на Мъск с регулаторите започнаха през август, когато той разгласява в Twitter, че обмисля да направи компанията частна при цена от 420 $ на акция и е получил финансиране за това. В своя септемврийски иск SEC съобщи, че Мъск не е обсъждал никакви съответни условия на договорката с сътрудниците по финансирането и е знаел, че евентуалната договорка е несигурна. Споразумението изискваше от Мъск и компанията да платят санкция от по 20 млн. $ и също по този начин му забрани да бъде ръководител минимум три години.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР