Илон Мъск е доказал, че е строител на мечти“ и

...
Илон Мъск е доказал, че е строител на мечти“ и
Коментари Харесай

Илон Мъск строи свой собствен град в Тексас

Илон Мъск е потвърдил, че е „ строител на фантазии “ и че умее да ги сбъдва. Това демонстрира и последният проект на създателя на Tesla. Според нов отчет, с който разполага The Wall Street Journal, Мъск възнамерява да построи град, в който да живеят чиновниците му. Той ще е покрай Остин, Тексас, а името му ще е „ Снейлбрук “ (Snailbrook) или името на талисмана на неговата компания за тунели Boring Company.

Твърди се, че софтуерният основен изпълнителен шеф е хвърлил око на част от окръг Бастроп, на 35 благи отвън Остин, и разказва начинанието като „ тексаска химера по поречието на река Колорадо “, където служащите му могат да живеят в по-нови къщи против по-евтини наеми – всичко под негов надзор.

Глобалната централа на Tesla се намира в региона на Остин, както и офисите на Boring Company, а в региона има и уреди на SpaceX и е поместен кампусът на Neuralink. Според наличната информация новият притежател на Twitter към този момент няколко години изкупува земя към тези парцели, само че детайлностите за обсега на проектите му за региона едвам в този момент започнаха да излизат изцяло. Вестникът не съумя да дефинира точното количество земя, която Мъск има в региона - това са минимум 3500 акра, само че оценките на други източници доближават до 6000 акра.

И това не са просто празни размисли: съгласно известията градът към този момент е в развой на създаване като има и подготвени модулни къщи. Окръжните управляващи са одобрили имена на улици в региона като „ Boring Boulevard ”, „ Cutterhead Crossing “ и „ Waterjet Way ". Служителите на Мъск към този момент посрещат и знаци на стълбовете в региона с надпис „ Welcome. Snailbrook, TX, est. 2021 ”. В града с изключение на жилища ще има и спортна зала, детска градина, басейн и изобщо ще е въплъщение на визията му за „ тексаска химера “, където чиновниците няма да се постанова да се отдалечават доста от офиса, което ще усъвършенства успеваемостта им.

Съобщава се, че още една компания, обвързвана с Мъск, Gapped Bass, е подала документи за построяването на още 110 жилища в региона. Тя назовава това „ Project Amazing “ и си партнира с компанията за жилищно строителство Lennar.

Твърди се, че от предходната година чиновниците на Boring Company към този момент са можели да аплайват за домове, ръководени от Мъск, като

наемите стартират от към 800 $ на месец за жилище с две или три спални “ – конкурентна цифра за региона.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР