Илон Мъск допусна, че всички консуматори на X, по-рано именуван

...
Илон Мъск допусна, че всички консуматори на X, по-рано именуван
Коментари Харесай

Илон Мъск обмисля въвеждане на месечен абонамент за социалната мрежа X

Илон Мъск позволи, че всички потребители на X, по-рано наричан Twitter, може да би трябвало да заплащат за достъп до платформата, съобщи БГНЕС. 

В разговор с израелския министър ръководител Бенямин Нетаняху милиардерът показа, че платежната система е единственият способ за опълчване на ботовете.

„ Преминаваме към малко месечно възнаграждение за ползване на системата “, показа шефът на Tesla и SpaceX.

Не е ясно дали това е просто ежедневен коментар или сигнал за по-твърди планове, които все още не са оповестени.

Мъск отдавна показа, че неговото решение за заличаване на ботове и подправени сметки в платформата на публичните медии изисква такса за ревизия.

Откакто пое Twitter миналата година, той се опита да подтиква потребителите да заплащат за усъвършенствана услуга, която в този миг се посочва X Premium.

Това е направено чрез предоставяне на платени клиенти на повече функционалности, като по-дълги изказвания и повишена видимост в платформата.

Понастоящем обаче потребителите все още могат да използват X даром.

Въпреки че има очевиден финансов интерес за компанията да таксува потребителите, Мъск настоя, че усилието да накара хората да заплащат за услугата е насочено към справяне с ботовете.

„ Направата на един бот коства една стотинка “, показа той. „ Но ако някой дори би трябвало да заплати няколко Щатски долар или нещо сходно, някаква незначителна сума, ефикасната цена за ботовете е много висока “.

Най-богатият човек в света показа, че в този миг търси по-евтини разновидности за потребителите.

„ Всъщност ще предложим по-ниско ниво на ценообразуване. Така че просто желаеме това да е само дребна сума пари “, показа той.

„ Това е по-дълга дискусия, единствено че според мен това в реалност е единствената защита срещу огромни армии от ботове “, добави Мъск.

Рискът обаче е, че слагането на X зад платена стена може да загуби голяма част от своите потребители. Това от своя страна може да намали приходите от реклама, които в този момент съставляват по-голямата част от приходите на компанията.

Разговорът на Мъск с израелския министър ръководител също засегна антисемитизма на X.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР