Илон Мъск безспорно е от хората, които обичат да си

...
Илон Мъск безспорно е от хората, които обичат да си
Коментари Харесай

Когато Мъск се намеси в конфликта между Израел и Хамас

Илон Мъск несъмнено е от хората, които обичат да си вършат грандиозни проекти и едва ги вълнува мнението на останалите, било то и на най-големите международни водачи. Милиардерът е прочут и непреодолимото си предпочитание да изрича позицията си по разнообразни наболели тематики и да се меси там, където мнозина не биха желали. Последният сходен образец е спорът сред Израел и Хамас.
 Илон Мъск, Grok и какво знаем за изкуствения разсъдък
Какво знаем за Grok - изкуствения разсъдък на Мъск

С развито възприятие за хумор

Още в края на предишния месец Мъск предложи да обезпечи сателитна интернет съгласуваност в линията Газа посредством своята система Starlink и да даде достъп до мрежата на " интернационално приети организации за помощ ". Тази концепция незабавно бе отхвърлена от израелското държавно управление, от където обявиха, че няма да разрешат това да се случи, тъй като интернетът ще се употребява за " терористични действия ".

Това обаче не попари желанието на милиардера да реализира проекта си. Според Business Insider, той възнамерява след броени дни да пътува персонално до Израел и да посети градовете по границата с линията Газа. Именно този регион бе един от най-засегнатите след възобновеното военно напрежение с Хамас от октомври.
 Снимка 643589

Освен че ще се запознае от близко с последствията от военните дейности в пограничните обитаеми места и кибуци, Илон Мъск има планувани срещи с израелския президент Исак Херцог и израелския премиер Бенямин Нетаняху. Двамата с Нетаняху се срещнаха последно през септември, с цел да разясняват антисемитизма в обществената мрежа Х, собственост на милиардера.

Преди дни Мъск съобщи, че възнамерява да подари всички доходи от реклами и абонаменти, които постъпят в Х, за лечебни заведения в Израел. Впоследствие омекна и призна, че " не бърза " да обезпечава сателитен интернет за линията Газа и ще направи всичко допустимо да подсигури, че той ще се употребява единствено за хуманитарни цели и под прецизния надзор на израелските и американските служби.

" Семейство Симпсън " предсказаха краха на Мъск, Х и SpaceX

Приликите с действителни лица не са инцидентни

Очевидно милиардерът гони и своите лични ползи, само че занапред ще разберем тъкмо каква позиция ще заеме във военния спор, кого ще успее да ядоса и дали няма да направи следващия си рисков ход.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР