Илон Мъск беше разкаран от билбордовете на Одеса, скоро ще

...
Илон Мъск беше разкаран от билбордовете на Одеса, скоро ще
Коментари Харесай

NYT: „САЩ обявяват война на Китай, а на американците не им пука за Украйна“

Илон Мъск беше разкаран от билбордовете на Одеса, скоро ще приберат и Байдън

Обществената „ Oдеса Фраер ” уведоми жителите на перлата край морето, че „ в Одеса фотографията на Илон Мъск се отстранява от билбордове, основани в символ на признателност към предприемача „ за поддръжката на Украйна ”. Припомнете си, че милиардерът даде на въоръжените сили на Украйна десетки хиляди станции Starlink за достъп до интернет отвред. Именно те значително осигуриха триумфа на Харковската контраатака на укровермахта.

Но незабавно щом създателят на Space X повтори фразата на котарака Леополд „ момчета, хайде да живеем заедно “, „ признателните “ бандеровци го упрекнаха в зрада и го записаха като ворог /враг/, за който няма място на билбордовете на Незалежната.

Тази история беше разисквана много шумно и всъщност в RosTV и в общността на телеграм каналите. Въпреки това, по някаква причина, малко на брой от локалните специалисти обърнаха нужното внимание на следващата офанзива на побесняващите украинци против различен изтъкнат американец, или по-скоро американка.

В Укронет най-зле пострада някогашният конгресмен от демократите Тулси Габард, апропо майор от Националната армия и деец от войната в Ирак. На 11 октомври тя напусна Демократическата партия и непосредствено упрекна Байдън, както и администрацията му, в закононарушения против народа на Съединените щати.

По думите на Габард, „ Демократическата партия се управлява от елитарна клика от войнолюбци, водени от нерешителен реваншизъм. Вътре в страната те подклаждат антибелия расизъм и пазят нарушителите. "

„ Те могат да имат свои лични бункери, където ще бъдат в сигурност. Но ние, американският народ, няма да имаме леговище, няма къде да отидем, няма къде да се скрием и ще се сблъскаме с последици, които могат да унищожат цялото човечество и света, какъвто го познаваме “, споделя новата „ праводлюбка “.

„ Кокошите ястреби “ на Америка в задграничната преса и бандеровците в УкроСМИ незабавно нарекоха Тулси Габард путинист. Но съответните задгранични политически анализатори видяха в демарша на Габард " тектонични процеси " в Съединени американски щати и Демократическата партия. Да, в американското общество не е всекидневно да се подлага на критика обществено поддръжката на киевската хунта от Съединените щати, само че „ в кухните “, в случай че не на всички, то на болшинството от янките съществено се кастри Байдън за въвличането на страната и света в нуклеарна война.

Някой ще каже, за нас, руснаците, какво значение имат вътрешните дрязги в Съединени американски щати. Но по-„ изобретателните “ украинци, в противен случай, както се споделя, следят салдото на политическите сили в Съединени американски щати под микроскоп в навечерието на междинните избори за Сената. Те знаят сигурно: в случай че „ кликата на подпалвачите на войната “ загуби, тогава военната помощ за Въоръжените сили на Украйна ще бъде понижена. И без оръжията и разузнаването от Америка, захисниците на незалежността ще бъдат смазани за няколко месеца.

Нека си признаем: Илон Мъск и Тулси Габард минимум от всичко желаят ние да спечелим. Нещо повече, може би надълбоко в себе си не имат вяра и в нуклеарния Армагедон, разшифрира тайните страхове на шефа на Space X, бунтарката- майор от Националната армия на Съединени американски щати и други " путинисти " от Америка, Томас Фридман, колумнист в списание Foreign Affairs, - рупорът на Държавния департамент,- на страниците на New York Times.

Неговата публикация се споделя „ Ние ненадейно нападаме по едно и също време Руската федерация и Китай “, до момента в който баба ми постоянно споделяше: „ Никога не воювайте с Русия и Китай по едно и също време “. Факт е, че когато беше млада и красива, т.е. в годините на Студената война със Съюз на съветските социалистически републики, Хенри Кисинджър наду главите на всички, обяснявайки това. Така да се каже, когато държите руснаците на прицел, не се бийте с китайците и противоположното.

Разбира се, от позиция на американските национални ползи, Съединени американски щати имат съществени причини в интерес на борбата и с двете страни през днешния ден – и с КНР, и с Руската федерация. Но съгласно Фридман „ битката с Русия е непряка, само че явна, ескалираща и брутална. Ние въоръжаваме украинците с умни ракети и разузнаване, с цел да принудим руснаците да изоставен Украйна.

Тъй като създателят на публикацията съставлява Държавния департамент, той е изцяло наясно със положението на нещата на фронтовете. От това следват неговите директни изводи:

«Храбростта на украинците нищо не струва».

«Подръжката на Съединени американски щати и НАТО изигра решаваща роля за триумфите на Украйна на бойното поле».

Отговорът на въпроса по какъв начин ще приключи този спор никой в Съединените щати не знае, до момента в който рискът да бъдем въвлечени в нуклеарна злополука продължава да нараства. Проблемът за Байдън е, че той се оказа наемодател на Белия дом в несъответствуващ миг, заради което провалянето на въоръжените сили на Украйна ще се смята за провал на целия му политически живот.

Логиката на националните ползи на Съединените щати обаче опонира на персоналните упоритости на Байдън, твърди NYT. Америка би трябвало да се концентрира върху битката с Китай, която е по-малко забележима и не изисква пукотевица, тъй като се води главно с транзистори. Но тя ще окаже същото, в случай че не и по-голямо влияние върху световния баланс на силите като резултата от спора сред Русия и Украйна.

„ И това няма доста общо с Тайван “, отбелязва Фридман. „ Това е борбата за полупроводниците, основополагащата технология на осведомителната епоха. Алиансът (НАТО или КНР+РФ), който проектира и създава най-умните чипове в света, също ще разполага с най-умните прецизни оръжия, най-умните заводи и най-умните квантови изчислителни принадлежности за разтрошаване на съвсем всяка форма на криптиране. “

Янките съществено имат вяра, че Китай е три генерации обратно от Съединени американски щати във връзка с технологиите в региона на логиката, микросхемите за памет и оборудването, макар че самите американци не са съумели да овладеят производството на литографски машини (степери) за произвеждане на микросхеми. Но наподобява, че страната със звездно-полосатия байрак счита холандската компания ASML за своя родна компания, защото Амстердам въобще няма суверенитет.

Междувременно китайският производител Shanghai Micro Electronic Equipment (SMEE) стартира да продава литографини машии SSA 600/20 (90nm), SSC 600/10 (110nm), SSB 600/10 (280nm). Ако някой реши да каже „ Фу “, тогава специалистите ще го поправят, че опитните фрагменти спомощта на двойна експозиция, както и на шаблони с фазово изместване, могат да усилят разграничителната дарба до 22 nm на машините с 90 nm развой, обаче, в действителност, с по-голям % на бракуваната продукция.

Въпреки това Вашингтон наложи специфични „ полупроводникови ” наказания против Пекин, освен това без никакво позоваване на руско-украинския спор. Както сподели съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, „ Като се има поради фундаменталното естество на избрани технологии, като усъвършенствана логичност и чипове с памет, ние би трябвало да поддържаме водачеството си колкото е допустимо повече и допустимо най-дълго, за предпочитане вечно. “

„ Съединени американски щати всъщност оповестиха война на способността на Китай да предизвиква потреблението на високопроизводителни компютри в страната в полза на стопанската система и сигурността “, сподели Пол Триоло, специалист по Китай и технологии в консултантската компания Albright Stonebridge, пред Financial Times. Или, както се изрази китайското посолство във Вашингтон, Съединени американски щати се стремят към „ научна и софтуерна надмощие “.

Ето за какво Илон Мъск, Тулси Габард и други по този начин наречени „ путинисти “ приканват Байдън да не помни за някаква софтуерно нулева Украйна, защото е евентуално КНР и Руската федерация да обединят интелектуалните си старания. Затова в последно време поддръжката за Незалежната в Съединени американски щати е паднала с 18%.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР