Илко Семерджиев, който бе здравен министър в правителството на Иван

...
Илко Семерджиев, който бе здравен министър в правителството на Иван
Коментари Харесай

Семерджиев: Сербезова мълчи за липсващите 300 лекарства, а напада Меджидиев

Илко Семерджиев, който бе здравен министър в държавното управление на Иван Костов от 1999 година до 2001 година, вицепремиер и оглавяваше същото ведомство в първото служебно държавно управление на Румен Радев, разгласява във фейсбук собствен разбор за недостига с медикаменти.  “24 часа ” го разгласява поради сериозната експертиза по тематиката, която вълнува хиляди пациенти: 

Тази национална сентенция за следващ път получи своето уплътнение със наличие и действителни дейности.

В края на мандата на служебното държавно управление, криещата се досега някогашна министър на опазването на здравето Асена Сербезова от Политическа партия ненадейно набра храброст и напои общественото пространство с лавина от пояснения, само че не във връзка изчезналите над 300 медикаменти по аптеките, а с офанзиви към сегашния министър Асен Меджидиев.

Проблемите на болните и лекарствените неналичия не съумяха да я развълнуват, развълнува я констатацията на Меджидиев, че в границите на личния си мандат вместо да санира казуса с неналичията, Сербезова го усложни и задълбочи, а в този момент го приписва на наследника си.

“Недостигът на медикаменти е събитие, което следим от години наред “ – декларира някогашният здравен министър проф. Асена Сербезова пред Българска национална телевизия като че ли това е опрощение за неналичията!

Всъщност с това изказване Сербезова прави признание, че не си е правила работата тъй като тъкмо тя беше дълготраен изпълнителен шеф на ИАЛ. Лекарственият регулатор тя оглавява още през 2014 година, когато Българска социалистическа партия я конфигурира на този пост с поредност от нарушавания. През 2018 година беше натирена вън от ИАЛ от председателяя на Народното събрание Цвета Караянчева, на която Сербезова (тогава Стоименова) отхвърли да се яви в Народно събрание, с цел да даде пояснение още веднъж за изчезнали медикаменти за над 180 000 сърдечно заболели.

До оня миг Сербезова отхвърляше да назначи зам.-директор в ИАЛ и управляваше еднолично, с цел да не може никой да надникне в кухнята на лекарствената регулация, която тя практикуваше по метод, който докара до трикратно нарастване на обществените и частни разноски за медикаменти на фона на успореден експорт, който изпразни доста българските аптеки.

Усещайки края си на поста, обаче, Сербезова побърза да си назначи заместител, който и досега продължава нейната политика на увеличени цени и разноски при все по-намаляващи до изцяло изчезнали медикаменти. За сметка на това отвесно интегрираните и паралелните търговци внезапно забогатяха и не престават да натрупат активи зад граница.

Сербезова упрекна Меджидиев, че „ смесва истини и лъжи, касаещи тематиката за дефицита на медикаменти, и манипулира публичното мнение “. Всъщност коктейлът от лъжи явно забърква самата тя освен за да манипулира публичното мнение, само че и да се отърве от отговорност – морална, административна и наказателна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР