Илияна Йотова беше гост на празника на градаВ днешното трудно

...
Илияна Йотова беше гост на празника на градаВ днешното трудно
Коментари Харесай

Вицепрезидентът в Пещера: В трудното време да не чертаем нови разделителни линии

Илияна Йотова беше посетител на празника на града

„ В днешното мъчно и размирно време не трябва да чертаем нови разграничителни линии между тях, не трябва да се обръщат българи против българи. Този, който дръзне да разделя, ще получи присъдата на историята и на поколенията след него. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в Пещера, където беше посетител на празника на града.

„ Дълга е българската история, не една и две фантазии са изгорели на нейната клада. Но постоянно сме успявали, когато сме били дружно. Заедно ще се оправим и през днешния ден “, акцентира Йотова. В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската войска тя напомни думите на един от най-хубавите пълководци в българската история полк. Борис Дрангов: „ За да побеждава, България би трябвало да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци! “.

В приветствието си към жителите и гостите на Пещера вицепрезидентът посочи свободолюбивия дух и приемливост сред хората в този край. „ И тук беше запалено пламъчето на Априлското въстание. Пещерци криеха оръжието в църквите, при вярата, която ни избави през петте века иго “, съобщи Илияна Йотова. Тя акцентира, че и през днешния ден Часовниковата кула Сахата е знак на вярата, вярата, единението. „ Във вашите вени тече кръвта на хора, които знаят що е независимост, знаят по какъв начин да живеят и да градят дружно “, обърна се вицепрезидентът към жителите на Пещера.

Йотова благодари на кмета Йордан Младенов и управлението на общината, които с дейната си работа „ не позволиха Пещера да заболее от една от най-страшните заболявания за България през днешния ден – обезлюдяването “.

По-рано вицепрезидентът посети село Радилово, където се поклони пред Паметника на трите генерации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР