Илияна Кирова нямаше друг ход освен да не се яви.

...
Илияна Кирова нямаше друг ход освен да не се яви.
Коментари Харесай

Бойко Никифоров от Общественият съвет за правосъдие: Можем да предоставим списък с 30-40 магистрата, обвързани с Нотариуса

" Илияна Кирова нямаше различен ход с изключение на да не се яви. Софийската градска прокуратура е основно място в така наречен правосъдна мафия, тя от години е превърната в пазарище на човешки ориси. Малко са прокурорите и съдиите, които работят съзнателно, без да извършват нечии поръчки ", разяснява ръководителят на " Обществен съвет за правораздаване "  Бойко Никифоров в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Според него парламентарната комисия проверява не това което би трябвало, а връзки на Нотариуса с стеснен кръг от хора, които " евентуално са изпълнявали напън върху магистрати ".

" Магистратът има имунитет, може да лъже в претекстовете, да лъже във връзка с доказателствата или на правните правила и въз основа на личната си неистина издава правосъдния акт. Когато на един магистрат му се обадят, че това дело би трябвало да го реши еди по какъв начин си, тъй като против него има сигнали, магистратът няма къде да отиде, той ще загуби тези 140 000 лева, които се дават при овакантяване на системата. Нотариуса е бил консуматор на тази система ", съобщи Никифоров.

Пред Bulgaria ON AIR гостът изрази позицията си, че въпреки всичко в правосъдната система има и почтени магистрати и евентуално Нотариуса е попаднал на подобен и от там е почнал спорът.

" Или е улично правораздаване - някой не е издържал на това, което се случва в правосъдната система. Тази правосъдна промяна не прави работа за жителите, тя е за преодоляване на основния прокурор, комисията е пиар акция, с цел да бъде определен тъкмо избраният човек ", сподели още Бойко Никифоров.

" Обществен съвет за правораздаване " има подготвеност да даде на комисията за Нотариуса лист и документи за 30-40 магистрата, които са обвързани с него. Никифоров акцентира, че това на са данни за интимни връзки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР