Илиян Янчев настоява за ремонт на КПП-то, за да не

...
Илиян Янчев настоява за ремонт на КПП-то, за да не
Коментари Харесай

Европа започва от Малко Търново, а държавата нехае за километричните опашки на границата

Илиян Янчев упорства за ремонт на КПП-то, с цел да не се постанова на българите да чакат по 6 часа за излизане и още толкоз за влизане в страната

Европа стартира от Малко Търново, а КПП-то ни е като на страна от Третия свят, където до сивата постройка се точат дълги колони и в празнични дни се чака по над 6 часа на отиване и още толкоз време за връщане, сподели пред Нова телевизия кметът Илиян Янчев. Това е извънредно неприятно, тъй като хората отиват да си изкарат почивката, а не да стоят на границата, добави той.

Водещите на „ Здравей, България “ припомниха за гневният пост в обществените мрежи на градоначалник, в който той попита дали в действителност това е европейска граница.

„ Граничният пункт е основан на 18 май 1970 година В момента на контролно-пропусквателен пункт – Малко Търново има единствено един излаз за леки коли и втори за рейсове, само че малко, откакто се излезе от пункта, остава единствено едно платно, където и коли, и тежките транспортно средства потеглят в една лента и се получава ужасната запушалка. За това не са отговорни нито чиновниците на пункта, нито служителите на реда, а инфраструктурата “, изясни Янчев. 

„ Ако има спомагателна лента, ще се реши казуса. Турция е подготвена с този план и чака нас, с цел да се направи контролно-пропусквателен пункт с 4 платна ”, изясни той.

„ Нашата страна обаче не е споделила изрично „ да “ и по тази причина сега митническите чиновници от Турция преднамерено си вършат такива неща – гледат си телефона и една кола се обработва по 15-20 минути, натрупва се опашка. Те разясняват, че виновността е в нашата страна за това, че не се взема решение казуса “, споделя кметът на Малко Търново. 

„ Това е един кулоар, който свързва България и Турция. Само на 200 км. (б.а. от Малко Търново) е най-голямото летище в света – аеропорта в Инсанбул “, напомня той.

„ Многократно съм разговарял с министри. Срещал съм се Владислав Горанов, когато бе финансов министър, обяснявал съм, че това е значим пункт. Отговорът обаче бе, че до момента в който той е в държавното управление това няма да стане “, споделя Янчев. 

„ Въпросът би трябвало да влезе в дневния ред на Министерския съвет, с цел да се направи план и да имаме подготвеност и в една последваща година да се планува бюджет за разширение на КПП-то “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР