Илия Груев изпрати една много успешна година в професионален план.

...
Илия Груев изпрати една много успешна година в професионален план.
Коментари Харесай

Илия Груев за успешната 2017 за него и Дуисбург и за целите през 2018

Илия Груев изпрати една доста сполучлива година в професионален проект. Българският треньор изведе Дуисбург до първо място в Трета немска лига и промоция във Втора Бундеслига. Есенният полусезон също бе отличен, откакто „ зебрите” приключиха годината на седмо място, макар обстоятелството, че бюджетът на отбора е измежду най-ниските, а оповестената цел е оставане в групата.

За „ Домът на футбола” Груев описа по какъв начин е съумял да реализира тези триумфи и какви са задачите му за 2018-а.

„ Накрая на годината си правиш равносметка, 2017 беше доста сполучлива за мен и моето семейство, а и за Дуисбург. Завърнахме се във Втора Бундеслига, което беше нашата огромна цел, и то като първенци на Трета Бундеслига. Спечелихме и Купата на Нидеррайн, а с представянето си през есента се утвърдихме, това седмо място беше изненада и за почитателите. Изключително удовлетворен съм от това, което постигнахме, само че човек постоянно може да се развива и да е по-добре”, съобщи Груев.

„ Ние постоянно поддържаме контакт с управлението, един път на месец се събираме да обсъждаме развиването на тима. Гласува ми се доверие да участвам на тези срещи, това демонстрира, че се допитват до мен за спортната част.”

„ Целта изрично е оставане в лигата, което е изцяло действителна цел. Ние сме с един от най-малките бюджети и това мисля, че е верният път. Със сериозна работа и неизменност да се утвърдим. А и по-късно със сериозна работа да се завърнем там, където е мястото на клуба, един от създателите на Бундеслигата. Дано с неизменност и верни хора тимът след няколко години да се завърне в Бундеслигата, което ще е огромна чест за мен и наслада за тима.”

„ По принцип е доста мъчно да се съпоставят нещата. Тази година Втора Бундеслига е доста изравнена, предходната година имаше тимове като Щутгарт и Хановер, които резервираха бюджетите си от Първа Бундеслига и безапелационно се завърнаха. Тази година има тимове с 3-4 пъти по-големи бюджети от нашия, нашето управление разсъждава вярно, значимо е да имаме финансова непоклатимост. Това бе проблем з аДуисбург предходните години. Тази година отчетохме и добра финансова година, това е верният път особено за Дуисбург.”

„ Стабилността идва от телевизионните права, от билетите за мача, имаме посещаемост междинна 17500 на мач, което е четвърто или пето по този индикатор. Има е 8500 абонаментни карти, които са от порядъка на 4-5 хиляди евро нагоре. Плюс продажбата на продукти, имаме и няколко спонсора, има извънредно сериозна обезпеченост на клуба, което ни дава опция да работим на мира.”

„ Спортните резултати са най-важното нещо, по тази причина тимът се намира в доста положително положение. Когато обстановката не е добре и има несъгласия, в последните 2 години обаче в Дуисбург не е по този начин, сплотиха се всички. Това е нашата най-голяма мощ и предимство. Резултатите са доста значими. Привлякохме още спонсори и фенска маса с влизането във Втора Бундеслига. Дуисбург е доста футболен град.”

„ Ще съм удовлетворен да си осъществим задачите, както беше предходната година. Тогава станахме първенци, от 9-ия кръг без спиране бяхме водачи в класирането. Абсолютно справедливо спечелихме промоция. Купата също беше доста значима, тъй като е районна купа, имаше локални дербита. Това беше изпълняваше на задачите по решителен метод.”

„ Сега също се движим добре. Разликата от нас до четвъртия е единствено 2 точки, от нас до 16-ия е 7 точки. Не би трябвало да има никакво разпределяне. Ще работим съществено в подготвителния интервал.”

„ Във Втора Бундеслига Санкт Паули има 29 хиляди посещаемост, Брауншвайг 22 хиляди, Унион 21, ние сме четвърти или пети. В Германия тази фенска просвета е доста по-различна. Германия е 80 и няколко милиона, въпреки всичко и това дефинира предлагането и търсенето. Навсякъде има топ игрища, идват със фамилиите си. Във ВИП-зоните се вършат забавни срещи, доста компании закупуват ложи, вършат там и доста от покупко-продажбите си. В една такава приятна конюнктура човек доста по-лесно може да осъществя това, което е замислил. Не можем да съпоставяме България с Германия по този индикатор.”

„ Пожелавам си най-много здраве, за мен и фамилията ми. От спортна позиция си поисквам да бъде още по-успешна от 2017-а. Човек би трябвало да се развива. Във футбола, в треньорската специалност, шансът играе доста значима роля. Пожелавам си всичко най-хубаво за мен и за Дуисбург”, приключи Груев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР