Илиана СлавоваБългарското жури, което оценяваше снощи участниците в конкурса „Евровизия“

...
Илиана СлавоваБългарското жури, което оценяваше снощи участниците в конкурса „Евровизия“
Коментари Харесай

Българското жури за „Евровизия“ – срам за страната ни, зрителите измиха позора

Илиана Славова

Българското жури, което оценяваше нощес участниците в състезанието „ Евровизия “ е следващият позор за страната ни. То присъди нула точки на песента-победител „ Стефания “ на украинската група Kalush Orchestra - наобратно на Европа, както постоянно се случва със страната ни в последно време. Например журитата в Латвия, Литва, Полша, Румъния, Молдова дадоха по 12 точки на украинската ария.
Със сигурност членовете на нашето жури ще кажат, че са се водили от професионални подбуди и оценката им не е обвързвана със благосклонност или неприязън към участниците в състезанието. Само че сумарно

журитата по света сложиха Kalush на четвърто място

Доста надалеч от нулата, нали? Да се надяваме, че нашите арбитри няма да упрекнат сътрудниците си от другите страни в непочтеност или международен скрит план.
Отговорността за професионалната оценка от българска страна беше поверена на Здравко Желязков от дуета „ Ритон “, Нели Рангелова, Мария Мутафчиева от „ Мери Бойс Бенд “, Венцислав Роланд-Venzy, Георги Симеонов JJ. Първите двама са известни с турнетата си главно в Съюз на съветските социалистически републики и Русия, да не приказваме за околните другарски връзки на дует „ Ритон “ с „ съветския родолюбец “ Филип Киркоров. Дали пък това няма връзка с нулевия резултат за песента-победител?

Българска национална телевизия ли назначава журито или съветското посолство?

На какъв принцип националната телевизия избира членовете му? „ Евровизия “ е песенен конкурс, а не изпълнителски, тъй като тогава арбитрите ни са реализатори, а не основатели на песни? Все отново Българска национална телевизия има правата за състезанието от години и е наясно с характера и разпоредбите му.
Ако би трябвало да сме почтени, от екрана на Българска национална телевизия човек може да се обърка освен за критериите на журито за „ Евровизия “, само че и за това кой е агресорът и коя е жертвата във войната в Украйна. И освен за това.

Лъжата и тенденциозността шестват като „ различна позиция “

с финансиране от данъкоплатците. Докога?
Добре, че феновете измиха позора на журито ни, като сложиха Kalush преди всичко. След имитацията на помощ за Украйна от страна на държавното управление, единствено това липсваше – да „ блеснем “ с игнориране на украинските участници в „ Евровизия “. Поне това успяхме да избегнем с помощта на жителите - един позор по-малко.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР