Илиана Иванова е една стъпка по-близо от това да стане

...
Илиана Иванова е една стъпка по-близо от това да стане
Коментари Харесай

Илиана Иванова е стъпка по-близо до поста на еврокомисар

Илиана Иванова е една стъпка по-близо от това да стане еврокомисар. Председателския съвет на Европейския парламент утвърди нейната кандидатура, откакто тя беше изслушана пред две комисии в Брюксел във вторник.

Новината беше обявена от представителя на Екологичен потенциал Хауме Дуч Гийот.

" Председателският съвет завършва процеса на чуване и включва окончателното гласоподаване на претендента за комисар Илияна Иванова в дневния ред на пленарното съвещание на Екологичен потенциал в Страсбург идната седмица ", написа той в профила си в X (бившия Twitter).

Гласуването на кандидатурата на Иванова в пленарната зала е една от последните стъпки по пътя ѝ да стане част от Европейската комисия в кабинета на Урсула фон дер Лайен. Евродепутатите ще гласоподават дали това ще се случи идната седмица във вторник, 12 септември.

Иванова мина сполучливо през останалите стъпки в процедурата, в това число писмени отговори на въпроси и чуването пред комисиите по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и по просвета и обучение (CULT).

Тя беше номинирана от България за поста, откакто Мария Габриел напусна работата в Европейската комисия през май, с цел да взе участие в договарянията за сформиране на постоянно държавно управление. Впоследствие Габриел стана вицепремиер и министър на външните работи в кабинета “Денков ”.

Във вторник след чуването ръководителите на ITRE и CULT обявиха, че са останали впечатлени от представянето на Иванова. Председателката на комисията по просвета Сабине Верхайен сподели, че е " позитивно настроена " към задълбочените знания на българската кандидатка и счита, че тя е дала отговор на въпросите " по съответен и отличен метод ".

Положителна беше реакцията и на ръководителя на комисията по индустрия Кристиан Силвиу Бушой, който посочи " самоувереността, мощното водачество, положителните знания по портфолиото и доста положителни умения за работа " на Иванова.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР