Илиан Илиев е най-дълго задържалият се треньор в efbet Лига

...
Илиан Илиев е най-дълго задържалият се треньор в efbet Лига
Коментари Харесай

Илиан Илиев: ЦСКА са в еуфория, не планирам да работя в чужбина

Илиан Илиев е най-дълго задържалият се треньор в efbet Лига по отношение на актуалните наставници. През декември опитният експерт ще означи петата си поредна година отпред на Черно море. До края на есенния дял за неговия отбор предстоят турнирно домакинство на ЦСКА - София и срещи с Литекс и вероятно Локомотив (Пловдив) или Марек в шампионата за Купата на България. Той приказва пред " Тема Спорт " преди утрешния дуел с " алените ".

Г-н Илиев, следва ви четвърти следващ мач против столичен съперник. Не успяхте да спечелите последните два, какви са упованията ви за семейството на ЦСКА?

- Очаквам още веднъж тежък дуел, каквито бяха и предходните три. ЦСКА са в еуфория и ще би трябвало да поставим доста старания с цел да реализираме положителен резултат. Имаме много проблеми с травми, които би трябвало да позволяваме. Но се надявам пред нашата аудитория да дадем максимума с цел да зарадваме хората, които ще дойдат да ни поддържат.

След срещата на " Българска войска " по-рано през сезона заявихте, че ЦСКА е бил в невъзможност преди късното попадение, което ви означиха след статично състояние. Можете ли още веднъж да им се противопоставите по този метод?

- Не желая да разясня предходни дуели, тъй като единственият значим е идният. Факт е, че ЦСКА е първи в класирането, тъй че няма какво да се разисква по тази тематика и какъв брой сложен ще е дуелът за нас. Знаем, че ние не играем по никакъв начин елементарно против тях, а и тук те постоянно идват със солидна поддръжка на своите почитатели. Наистина се надявам да създадем прекрасен мач, с цел да зарадваме хората, а и последователно би трябвало да стартираме да си възвръщаме стила. Тъй като не е в привична за нас продукцията, която представяме в последните седмици.

Черно море не съумя да се разпише в 4 от последните си 6 срещи. Проблемите в офанзива само на раздялата с Евгений Сердюк ли се дължат?

- Със сигурност изпитваме усложнения, които би трябвало да решим. Работим по този въпрос, няма смисъл да се оправдаваме с напуснали футболисти. В последните години постоянно бяхме напускани от водещи състезатели, само че все пак съумяваме да се борим с първите 7-8 тима за позиция в челната шестица. И това продължава да е нашата цел. Място за оправдания няма. Трябва всички, които влизат да играят, да дават максимума от себе си и да се абстрахират от постиганото или непостигнатото досега. Защото в никакъв случай не сме били притискани за наложителни точки, а приоритет при нас постоянно е била играта. Естествено, че точките и успехите ни вълнуват, само че когато се представяме добре, е несъмнено, че те ще дойдат.

Какво смятате за представянето на ЦСКА до момента през сезона и по какъв начин виждате възможностите на армейците най-сетне да пресечен хегемонията на Лудогорец?

- Фактът, че в последните години шампионата е много оспорвано, само че постоянно единствено два тима се борят за върха приказва, че ЦСКА има своите достолепия. Не мога да предвиждам и да давам оценки на други тимове. Мен ме интересува моят състав да е в такова положение, че когато водачът в класирането пристигна във Варна да му създадем оптимални неприятности.

Как приемате жребия за купата на България, като ще срещнете Литекс, а вероятно по-късно Локомотив (Пловдив)...

- В актуалния футбол по този начин или другояче няма лесни мачове, надяваме се да изиграем по най-хубавия метод оставащите ни дуели до края на годината и този сезон да стигнем по-напред в конкуренцията за купата.

Правилно ли бе изменена програмата за купата, като мачовете ще се проведат по-рано от плануваното?

- Да, тази пауза от три седмици сред края на шампионата и шампионата за купата не беше планувана добре. Освен това за идната акция би трябвало да се намерения и в посока удължение на шампионата. В момента времето във Варна и Бургас да вземем за пример е съвсем лятно. Нека сезонът е по-дълъг и да се направи една хубава отмора на футболистите след неговия край. Защото зимната отмора е едно, само че лятната е напълно друго.

Съвсем скоро отбелязвате 5 години отпред на Черно море. Каква е равносметката ви за тях и къде виждате бъдещето си?

- В момента съм съсредоточен напълно върху Черно море. Имам контракт с клуба до лятото. После ще приказваме с управлението. Но като цяло и по-късно се виждам в България. Не че се колебая в работата си, само че не мисля върху вид чужбина. Тези 5 години минаха доста бързо, незабелязано. Но с тях и ние не се подмладяваме, а остаряваме (смее се).

Но въпреки това се справяте сполучливо с подмладяването на Черно море...

- Да, благополучен съм от постигнатото в това направление. Все отново, това ни е работата, би трябвало да мислим и за това, което ще оставим след нас, а освен за сегашния миг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР