Или те, или ние“ е нещото, което най-малко желая. Защото

...
Или те, или ние“ е нещото, което най-малко желая. Защото
Коментари Харесай

Борисов: Не искам да проявявате реваншизъм, трябва да има правителство

„ Или те, или ние “ е нещото, което минимум искам. Защото и зад двете стоят български жители “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при закриването на акцията на партията в Пловдив.

Според него с апелите за негово отдръпване се цели намаляване на ГЕРБ и стартирането ѝ по пътя на Съюз на демократичните сили. „ Пенсионираха им водача, направиха конспирация, разцепиха я на няколко партии “, разяснява той и даде обещание, че ГЕРБ ще продължи да работи с обичайна десница.

„ Да, те направиха доста бели, заслужават да бъдат влачени по арестите. Те заслужават. И това е най-лесно – законът не ги интересува, значи всеки предстоящ министър може да ги арестува. Но не желая да проявявате реваншизъм “, заръча водачът на ГЕРБ.

Борисов дебело акцентира, че би трябвало да има държавно управление и увери, че знае по какъв начин да се оправи с миграцията.

Той подсети изказванията на „ смяната “, Демократична България и Българска социалистическа партия, че ГЕРБ са крали милиарди. „ И къде са тези милиарди в този момент? “, попита той.

Борисов изброи значимите за него и партията му тематики: Еврозоната и намаляването на излизащия от надзор държавен дълг. „ Кой българин желае да завещае на децата и внуците си заем? Всеки желае да остави нещо – къща, равнища. Това с задълженията ще е най-сложно, тъй като без заем към този момент не може. А лихвата към този момент е над 4%. При нас беше 0 или негативна. Буквално ни даваха да им пазим парите, тъй като ни имаха доверие. Сега ще работим, с цел да плащаме лихвите “, предизвести водачът на ГЕРБ.

„ С парите ще бъде мъчно първата година, доста заеми се взеха, доста финансови задължения се поеха “, съобщи Бойко Борисов.

„ Много ми се желае след 2 октомври всички да помъдреят. Но народът ще ни подреди. Ще каже кой да се пенсионира, кой да се изчегърта. Правил съм 2 тежки обединения. Но всички водачи би трябвало да са министри. Другото – ние да си стоим по централите, да пращаме експерти… Това е най-лесният път да се скриеш при рецесия. Най-лесно е – ето специалисти. Но на следващия ден на партията не ѝ е преференциално и споделя – отдръпваме се, вие не се справяте. Ако Слави Трифонов беше министър, предходният кабинет нямаше да може да падне. Но и другите нямаше да могат да му вършат номера и да работят против него. Стабилност се подсигурява с подписа на водачите “, акцентира Бойко Борисов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР