Или ще има седми поред предсрочни избори, или ще има

...
Или ще има седми поред предсрочни избори, или ще има
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Румен Радев ще спечели, ако направи партия

Или ще има седми подред предварителни избори, или ще има държавно управление, което се базира на гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Това мнение изрази някогашният министър председател и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

По думите му първото изискване да тръгне диалогът за сформиране на държавно управление е се възстановява разговорът сред партиите. Политиците внасят непрекъснато отрова в душите на хората тъкмо с подобен вид неприятно говорене, разяснява Сергей Станишев.

Според него спасението не може да пристигна от един човек, а е извънредно значимо някой да приказва обикновено, а не с митологеми и клишета. Това, което липсва в България, е сериозното мислене и образуване на политиките не на база клишета, посочи Сергей Станишев в ефира на Българска национална телевизия.

По мнението му, ако президентът се появи на политическия терен, той ще завоюва, защото няма нищо друго, което да е ново и друго. Това, което би могло да го накара да направи политически план, е безплодието на политическите партии, акцентира Станишев.

Той е удовлетворен от новото управление на Българска социалистическа партия, че най-малко са спрели междуинституционалната война с президента Румен Радев. Проблемът на Българска социалистическа партия е, че партията бе хвърлена от управлението си в непознат терен и да се състезава по консерватизъм и шовинизъм с десницата - и резултатите са налице, уточни Станишев. Ако Българска социалистическа партия желае да покаже, че съществено възприема тежестта на ситуацията си, би трябвало да се свика съвещание на конгреса, сподели още той.

Станишев няма мъчителна упоритост да е водач на БСП с риск да загуби престиж и почитание на хората, в сравнение с огромна облага.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР