Или се касае за два изстрела, или е имало двама

...
Или се касае за два изстрела, или е имало двама
Коментари Харесай

Криминалистът Иван Савов за убийството на Алексей Петров: Или се касае за два изстрела, или е имало двама стрелци

" Или се касае за два изстрела, или е имало двама стрелци. Третият вид е да е стреляно с по-голям диаметър оръжие, което просто да е пронизало жертвата и да е ранило дамата, само че това е нечиста сделка и занапред ще се обясняват нещата ", сподели пред БТВ криминалистът Иван Савов за покушението против Алексей Петров.

Според него има специфичност в метода, по който е осъществено убийството и е ранен и втори човек. " Поръчково ликвидиране, действие, което е планувано и то сносно и деликатно. Основното нещо е да се изследват и изолират неговите привички - маршрут на напредване, време, при което има навика да се прибира и излиза от вкъщи си и места, където е уязвим ", добави Савов.

По думите му защитата не е очаквала това.

Той е бил с защита, която обаче не е съдействала с нищо за неговата сигурност. При изстрел с дълго оръжие карабина от отдалеченост по-голяма от 80-100 м от задоволително добре подготвен стрелец, даже темето на главата му да е било очевидно е изцяло задоволително, с цел да бъде премахнат ", сподели още криминалистът.

Според Савов ще бъде доста мъчно да бъде открит причинителят на убийството.

" Когато се касае за сходен тип закононарушения нормално физическият палач е човек, който е квалифициран и това не му е първото такова действие. Най-вероятно индивидът е бил квалифициран, чакал го е автомобил, с който бързо е съумял да излезе от периметъра. 100 метра радиус към жертвата е задоволително огромен периметър, с цел да може относително бързо човек да се изнесе доста преди да дойдат Спешна помощ и службите ", разяснява Иван Савов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР