Или поне някои от тях, защото те са толкова много,

...
Или поне някои от тях, защото те са толкова много,
Коментари Харесай

Манипулации, които социалистическите диктатури крадат от религията, за да подчиняват лековерните

Или най-малко някои от тях, тъй като те са толкоз доста, че този текст ще стане нечетаемо дълъг. Особено за хората, които най-вече имат потребност да го прочетат. 


„ Все за вас го вършим “ е основополагащата неистина, която би трябвало да обезоръжи и дребното функциониращи мозъчни кафези, които биха се пробвали да образуват лична мисъл. 

Демек, в случай че си срещу, си освен тъп, само че и рисков за себе си; и по-важното – рисков за близките. Което допуска, че близките имат срещу „ тъпотията “ ти и те ще бъдат насъскани против теб. 

„ Все за вас го вършим “, във ваша изгода, само че пък с „ твърда ръка “. Което пък значи, че може да се наложи да поубием няколко милиона от вас, да поизмъчваме и осакатим още толкоз, с което и тотално да затрием остатъците от персона у единичните представители на тълпата, само че хей… „ все за вас го вършим “.

Също по този начин, с цел да ви спасим по-добре, би трябвало цялата власт да е в наши ръце за неопределен срок. Спестява неудобствата, а неудобствата са нещо, от което „ неприятните “ се възползват; дано им отнемем това оръжие. 

Сигурно към този момент се чудите за кое от двете става дума до тук – към този момент четири абзаца; за религията или за социалистическите диктатури. 

Е, за кое е? За религията или за социалистическите диктатури?

Отговорът е…

… да. 

.

Причината социалистическите диктатури да отхвърлят религията и да я назовават „ опиат за народа “, да я преследват и не разрешават, е доста елементарна: не обичат конкуренция. 

Причината пък през днешния ден наследниците на тези диктатури (които отново са си диктатури, като онази в кремъл, например), както и опитващите се да бъдат микро-диктаторчета (като някои копейки в България) обаче да се обръщат още веднъж към религията и да се пробват да я издокарат като своя пътеводна светлина – снимат се (разни представители на соц чукундурите) по какъв начин палят свещи, кръстят се, вървят по празнувания и така нататък … та, повода е, че се връщат към „ положителните практики “ и хилядолетно know how, което са усетили, че може да проработи в тяхна изгода. 

Разбира се, за задачата им би трябвало най-лесно манипулируемата маса, тъй като да се пишеш правоприемник или последовател на партии и „ водачи “, които са разрушавали църкви, а през днешния ден да се кръстиш демонстративно… няма по какъв начин да стане, в случай че почитателите ти са с IQ най-малко колкото на стайна температура. Значи би трябвало да се целиш по-надолу. 

Което ви изяснява за какво акциите им са цветущи псувни, всяване на боязън и само превръщане към страстите и в никакъв случай към разсъдъка. Разбирате къде „ ловят риба “ и за какво постоянно е „ на дъно “. 

Явно положителният остарял социалистически атеизъм си имал период на валидност. И той, наподобява, е изминал. 

Религията, въпреки това, е изобилен източник на гориво за операции. 

Сега ще би трябвало да създадем конкретизиране, че не приказваме за вярата и за възприятията на хората. Не. Става дума за проведената вяра, която, съгласно мен, има толкоз общо с вярата, колкото сталин с демокрацията. 

Защото, в случай че погледнете пред-римското християнство, то е много по-различно от това, в което го трансформират църковните събори и римските дивотии, които са го свели до някаква си администрация.

Дори след схизмата и в двете полукълба на християнския мозък – и западното, и източното – остава първичния (изкушавам се да го нарека „ грях “) сбъркан модел на нематериалност, сведена до администрация. 

Империята е видяла комфортно средство за операция у концепцията за спасяването („ за вас го вършим “), тъкмо както и няколко хиляди години по-късно партийните функционери („ и ние за вас го вършим “) ще видят комфортно средство у социализма с миризма на концлагери. 

Пред-римското християнство има друга идея за религия и Бог, до момента в който към този момент станало публична вяра на империята, то е изменено до неразбираемост и превърнато в администрация. С всичките му „ пречки “ и „ малки врати “. 

Разликата най-добре може да бъде илюстрирана с образец. Представете си фамилно магазинче за шоколад в Швейцария преди 90 години, фамилни предписания, чисто домашно мляко, чисто какао, чисто масло или каквото там се поставя в шоколада. 

После идва корпорацията Х, купува рецептите и магазинчето и стартира да създава всеобщо на конвейер, да тъпче шоколада със изсъхнало мляко и палмово масло, нискокачествени какаови зърна, създадени от деца-роби в някоя ферма в Южна Америка. 

Като започнахме с кулинарните образци, ето ви един кулинарен образец за странния темперамент на религията. През междинните епохи църквата е забранила на хората да ядат скотски артикули в три от дните от седмицата (първо на свещениците от избран медал, след това – на едро – на всички миряни). 

Това включва и маслото. Но без маслото хората в огромна част от Централна и Северна Европа няма по какъв начин да си сготвят каквото и да било. Рим не е помислил за това, тъй като Рим си има зехтина, както и другите в Южна Европа, само че на север имат масло, зехтин – не. 

Маслото е включено в лист на Мартин Лутър, който той заковал на вратата на една църка в Германия и с който илюстрирал глуповатата администрация на папата. 

И, в случай че прекарате една въображаема линия през Европа, ще видите по какъв начин през днешния ден страните, които употребяват повече масло, са протестантски, а католическите са с кухня, основана на зехтина. 

Забраната за маслото от католицизма и разрешаването му от протестантството са две от точките, които прекатурват религията на тези места. Казах „ две от “, не всичките. 

Защото…

… ето ви образец за безумство:

На хората е било неразрешено да ядат масло, само че (!) е съществувала такса за помилван. Тоест, в случай че платиш толкоз и толкоз пари, „ светите “ отци ти дават благословия да ядеш масло и това към този момент не се смята за грях. 

Да обобщим. Бог те обича толкоз доста, че е изпратил единствения си наследник на гибел (при това много мъчителна), с цел да може с тази гибел да бъдат измити греховете ти, само че СЕГА ти е ядосан, тъй като си ял масло и ще те прати в пъкъла. ОСВЕН АКО… не си платиш таксата за помилван. 

Звучи ужасно, нали? Особено мъдро. 

Кой още обича тъпотата и бюрокрацията?

Точно по този начин, социалистическите диктатури, които творят народна власт в твоя изгода, тъй като доста те обичат, само че по стичане на събитията сега се намираш в концлагер, тъй като си разказал анекдот. 

И едното, и другото притегля масата от недоволни от живота, които търсят вездесъщата ръка на някаква гигантска мощ, която се намира отвън тях, която е доста огромна и която може да раздава и да санкционира. Противоречията не им пречат, пренебрегват ги. 

Религиозните, дето им е казано „ не убивай “, са подготвени да убиват всеки, който не е бил склонен с доктрината на ненасилието. А днешните соц патриоти (които, по една подигравка, са някогашни атеисти, а през днешния ден религиозни) са подготвени да пращат сънародниците си в концлагери, тъй като са им споделили нещо, което не им е харесало. Иначе са човеколюбиви патриоти. 

И едното, и другото продават обещания за ярко бъдеще – едното е за откакто умреш, другото е също толкоз нереално и недостижимо от теб, за след генерации. За „ тук “ и „ в този момент “ съвсем нищо не може да се направи. ОСВЕН АКО… не си от вярното семейство и не си наш човек, тогава щастието и светлото бъдеще към този момент са те застигнали. 

И едното, и другото те бият, тъй като те обичат. 

И едното, и другото имат проект и цел за теб; чакат да работиш доста, да почиваш малко и да не задаваш въпроси; в случай че въпреки всичко задаваш въпроси – са измислили органи, които да се погрижат да спреш да го правиш. 

И едното, и другото считат себе си за единствени; сиреч, незаменими, няма опция. Ако въпреки всичко си чул, че има опция или смяташ, че може пък да има, виж горния абзац. 

И едното, и другото са прави, даже когато бъркат, само че като цяло, не бъркат. 

И едното, и другото проповядват едно, а вършат друго. Малко объркано се получи това изречение, а? „ Отците “ проповядват, че светските благосъстояния не би трябвало да са цел в живота и че спасението е за бедните; което блестящо контрастира с лимузините и ролексите, златните бижута, скъпите блюда, бодигардовете, вилите, резиденциите. Социалистическите диктатори проповядват, че работническата класа и трудовият човек са най-важни, парите са деморализиращи, капитализмът е зло, но… лимузините, ролексите, златните бижута, скъпите блюда, бодигардовете, вилите, резиденциите. 

Този текст може да продължава още и още, само че няма смисъл; и по този начин схващате идеята; а който е имал да се ядосва, се е ядосал още от заглавието, та надали е стигнал с четенето дотук по този начин или другояче. 

______________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР