Или как да създадете и управлявате умствен импулс, който ще

...
Или как да създадете и управлявате умствен импулс, който ще
Коментари Харесай

Харвардски учени с уникално откритие

Или по какъв начин да създадете и управлявате мисловен подтик, който ще помогне на вас и бизнеса ви да съумеете. Хората сме като някои животни, пише  " Мениджър Нюз ", написа Блиц.

Реагираме по-добре на триумфа, в сравнение с неуспеха. Томове са изписани за това по какъв начин да се учим от грешките си. Какво обаче споделя науката за триумфа? Последните изследвания в неврологията потвърждават, че нищо не ни прави толкоз преуспели, колкото честото възприятие, че сме постигнали триумф.

Учени от Масачузетския софтуерен институт и университета в Харвард откриха, че когато научим нещо ново или реализираме даже и дребна цел сами, мозъкът ни награждава да изпитваме наслаждение, като покачва равнището на хормона допамин. Някои хора даже се пристрастяват към това наслаждение и стават подвластни от постигането на триумф.

Тези заключения са потвърдени за следващ път. Голямата вест на учените е, че колкото повече съумяваме, толкоз по-дълго мозъкът ни задържа нужната информация, която ще ни помогне да успеем още веднъж.

Как тези заключения се ползват към бизнеса? Сега към този момент знаем, че колкото по-често честваме триумфите си, толкоз повече те ще ни застигат - поради метода, по който мозъка ни работи и обработва настройките ни и процесите на мислене. 

Преди да се появят научните доказателства, доста хора смятаха концепцията за непрекъснатото изложение на благополучие от достиженията в бизнеса за несериозна. Сега към този момент обаче не е по този начин.

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да привлечете триумфа с мисленето си:
Старайте се  да чувствате триумфа , не толкоз да се учите от грешките си.Опитайте  да мислите оптимално положително  (в рамките на реалистичната преценка!). Упражнявайте се по какъв начин да се радвате.  Фокусирайте се върху сполучливите си инициативи. Празнувайте!  Покажете на сътрудниците и чиновниците, че празнувате и дребните достижения, с цел да предизвикате лавина от възприятие за удовлетворение в компанията.Незабавните  положителни мнения  са като пари в банката - основават възприятие за сигурност. Хората се стараят същински и повече да са това, което са окуражени да бъдат, в сравнение с това, което се изисква от тях да не бъдат. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР