Или аз не живея в България, или министърът на МВР

...
Или аз не живея в България, или министърът на МВР
Коментари Харесай

Къде живее министърът на МВР? Не е в България...

Или аз не пребивавам в България, или министърът на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев. До този простоват извод стигнах като му гледах безочливото изказване, че в другояче красивата ни Родина, царува успокоение и животът е безпроблемен.Какво виждам аз, елементарният човек? Освен дузина убийства за няма и два месеца от новата 2018 година, тъкмо през днешния ден чета следващ нов отчет за корупцията, за която ни загатват във всички интернационалните изследвания и Европейски Съюз продъжава да ни гледа под лупа, като редом спря да го прави за Северните ни комшии.

Този път отчетът е формиран по искане на Зелените в Екологичен потенциал, а България участва още в заглавието му - " Борба с корупцията - от обещания към дейности. Обърканата битка с корупцията в България и потребността от воля в институциите на Европейски Съюз ".

В отчета е записано, че по индикатора на " Трансперънси интернешънъл " за чувство за корупция България се оправя най-зле спрямо всички останали страни от Европейски Съюз.
Въпреки че битката с това събитие е измежду водещите задания на няколко български държавни управления, методът остава съвсем неизменен и в последно време се политизира прекалено, написа в документа.

Има законодателство, само че липсва задоволително приложение от страна на институциите, установяват анализаторите. България доста изостава от съседката си Румъния в битката с корупцията, написа в отчета и се ползват данни за упрекнати и наказани държавни чиновници по обвинявания в корупция.

В северната ни съседка са повдигнати общо 1250 обвинявания, до момента в който у нас упрекнати са едвам осем души на публични длъжности.

Можем да изброяваме дълго и доста доводи за нищоправенето на ръководещите, които очеизвадно не желаят да борят корупцията у нас. От немай къде признават афери като Суджукгейт, Кумгейт и така нататък и след това тихомълком замитат всичко под килима. Успяха с доста напън да осъдят сал един Вальо Топлото за „ занемареност “. Докато докладите на „ Топлофикация “ сочат, че това другояче паразитното и недолюбвано от потребителите сдружение е било печелившо за финален път тъкмо по време на ръководство на Топлото.

И до момента в който на Радев му е умерено, в страната не престават да се правят безобразия като крадене на бизнеси, точене на средства от общински и държавни предприятия и така нататък и тъй наречените далавери, рушвети, подкупи, изнудвания. Това на мен ми основава безпокойство, до момента в който на министъра комай не му пука.

Като майка се опасявам за децата на България, които се избиват, самоубиват, подложени са на принуждение и експанзия в учебните заведения и домовете си.

Никак не ми е умерено и като виждам и виждам по какъв начин възрастните баби по селата към този момент се заключват с катинари и вериги, с цел да не бъдат нападнати, обрани и изнасилени.Всеки ден се апелирам на Бог да опази и моите родители, които до момента са получили най-малко десетина „ предложения “ от телефонни измамници...

Когато ходя по тротоара лавирам сред спрели коли, а не мога да сляза на пътното платно, тъй като там фучат джигити с гневна скорост, необезпокоявани от никакви охраняващи или пътни служители на реда. На пешеходните пътеки пък има най-вече прегазени българи, макар че законът сякаш споделя това да е сигурното място за пресичащите пешеходци.
И тъй наречените и така нататък безспокойни неща за нас, простите хора, както споделя успешно народът.

Разбира се, не чакам до всеки жител да бъде турен по един служител на реда. Наясно съм и че пребивавам в страна, в която машината – автомобилът, е подложен на по-висок статус от индивида.

Надявам се обаче на известна доза възпитание в изказванията на министри, които назначава партията на власт, в тази ситуация ГЕРБ и съдружните им сътрудници. То значи най-малко да не показват пошло благоденствие и бодрост пред народа си, 80 на 100 от който живее нестабилно, в боязън и съображения за живота си, за работата си, за децата си, за на следващия ден...
Надявам се също по този начин един ден в България за всички да станат действителност думите на Уилям Чанинг, че спокойствието е висша форма на благополучие. Ама не като в онази ария на незабравимия Тодор Колев „...щастлив като простак... “
Аделина Делийска
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР